feb 18

En we zijn gemigreerd

De laatste stappen in het migratie proces terug naar www.wielertoerist.nl zijn afgerond.

Het forum doet het weer. En ook alle andere functies.

Forum is via de link in het rechter menu te benaderen.

Als je op het forum bent ingelogd dan zijn de extra functies ook via het rechter menu te benaderen.

De extra functies zijn dus NIET MEER RECHTSTREEKS vanuit het forum te benaderen.

feb 18

Stap 1 overzetten is gedaan

De eerste stap voor het overgaan is succesvol uitgevoerd. De gemaakte DB back-up van wijntoerist is op wielertoerist teruggezet en actief. We hebben gecontroleerd of het forum op komt, en dat is het geval. De volgende stappen zijn het bijwerken van de forum software naar de meest actuele versie, we lopen een versie of 4 achter.

feb 17

We gaan over.

Zoals het er nu naar uit zoet, gaat vanavond het wielertoerist forum op www.wijntoerist.nl gesloten worden. Dan wordt er een backup gemaakt en die wordt vervolgens ingelezen op www.wielertoersit.nl. Als dit goed gegaan is, dan worden er enkele updates van de forum software uitgevoerd. Dit is nodig omdat we achter lopen, en dat is niet wenselijk.

Nadeel hiervan is wel dat we het vertrouwde forum, qua uitstraling, kwijt zullen raken. Dit was nl speciaal gebouwd maar levert dus soms problemen op bij het bijwerken van de forumsoftware. We hebben er nu voor gekozen om dat los te laten.

Wat betekend dit dat de bekende WT header weg zal zijn,en dat het forum ook niet meer de vertrouwde menubalk zal hebben. Maar we zijn de extra functies niet kwijt. Via het rechter menu op deze site zullen deze functies gewoon toegankelijk zijn. Voorwaarde is wel dat je eerst op het forum moet zijn ingelogd, alvorens je naar de extra functies gaat. De extra functies gebruiken net zoals eerst de inlog gegevens van het forum. Zodra je een van de extra functies hebt geselecteerd zie je dat dat deel er nog steeds vertrouwd uit ziet. Alleen het forum zal er anders uit zien.

Het is niet aannemelijk dat de oude menubalk in het forum terug gaat komen. Wel zullen we gaan uitzoeken hoe we het forum straks weer een wat eigen WT karakter kunnen geven.

 

Zodra de backup gemaakt is, zal het forum op wijntoerist afgesloten worden. Zodra alle acties uitgevoerd zijn, zal de link in het rechter menu naar het nieuwe forum verwijzen, en zal er hier ook een update geplaatst worden.

De verwachting is dat dinsdagavond alles gereed is. Dus 24 uur zonder wielertoerist forum. Mooi de tijd om je fiets eens schoon te maken, of iets gezelligs met je partner te doen.

feb 10

Terug naar www.wielertoerist.nl

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om het forum over te zetten naar www.wielertoerist.nl. Wanneer dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar de meeste “problemen”  lijken opgelost. Dus de verwachting is dat we binnenkort over gaan.

Als we over gaan dan zal de link naar het forum in het zijmenu aangepast worden, en zal er hier ook over bericht worden.

Tijdens het overgaan zal het forum enige tijd uit de lucht zijn. Eerst zal het forum dicht gaan, waarna er een backup gemaakt kan worden. Daarna moet deze backup overgezet worden naar de nieuwe website en dan moet de backup van de database hier ingelezen worden. Dan nog een en ander controleren. Al met al kan dat 1 a 2 dagen duren. Op deze pagina zullen jullie op de hoogte gehouden worden van de voortgang.

feb 10

Nieuwe hoofdpagina

Ja ja, dat is even wennen, na jaren verwezen te zijn naar www.wijntoerist.nl als je naar www.wielertoerist.nl wilt.

 

Deze nieuwe hoofdpagina gaat wat sneller open dan de bedoeling. Dit komt omdat de vorderingen voor het forum over te zetten naar www.wielertoerist.nl wat sneller lijken te gaan dan verwacht.

 

Wat er precies met dit blog gaat gebeuren is nog niet bekend. In ieder geval zal het informatie over het wielerforum verspreiden.

Door  middel van de link onder FORUM kom je uit op het actuele wielertoerist forum. Nu nog op wijntoerist maar straks weer hier terug.