Pagina 1 van 1

Tijdrit

Geplaatst: wo 30 november 2022 12:56
door Leodeckx
Hallo beste bikers en aanverwanten ik heb een vraag die ik op het internet reeds verschillende malen heb uitgelegd gezien, maar voor de zekerheid hier nog eens stel.
Ik zou graag een bepaald rekord willen breken wat voor mij een groot genoegen zou zijn. Hoe, op de piste met tijdritfiets en alles erop en eraan. Ik haal momenteel een gemiddelde met gewone fiets en ligstuur, zelf aangebracht, een gem. van 34 a' 34.5 KLM.
Mijn vraag is met deze resultaten, zou het iets sneller kunnen gaan op overdekte piste met tijdritfiets en alle toeters en bellen. Blaas mijn idee moed in of zet het op stop, pas op ik heb nog 2 jaar tijd. Bedankt allen.

Re: Tijdrit

Geplaatst: wo 30 november 2022 13:32
door MEG
Er ontbreken nogal wat gegevens in je vraag.
Ten eerste zegt 34 km/u niet zoveel. Heb je dit gereden op een heuvelachtig of vlak terrein. Met windkracht 2 of windkracht 7. Het maakt nogal wat verschil.
Verder hoe lang wil je die hogere gemiddelde snelheid volhouden? Een minuut, een uur of een dag? Ik noem maar wat.

Re: Tijdrit

Geplaatst: wo 30 november 2022 14:53
door Jan Willem
met hoeveel training heb je nu dat gemiddelde gehaald en hoeveel beter ga je zelf zijn over 2 jaar?
Wat is dat bepaalde rekord? Wellicht dat je met een slechts een aantal toeters en bellen dat ook al haalt. Dus bijv alleen een tijdritfiets en 2 jaar trainen?

Re: Tijdrit

Geplaatst: wo 30 november 2022 16:39
door Leodeckx
Antwoord op bovenvermelde reacties.
Het gemiddelde werd gevestigd langs kanaal weinig wind en vlak dus.volhouden zou een uur moeten zijn.
Het meest prangende is het verschil tussen de weg en de overdekte piste met tijdritfiets.

Re: Tijdrit

Geplaatst: wo 30 november 2022 19:51
door Ronald
Ganna reed bij het WK in 2021 op een vlak parcours ruim 54 gemiddeld en bij het werelduurrecord op de baan ruim 56. Was wel iets langer maar zoveel scheelt dat ook weer niet qua snelheid.

Je kunt meer winst boeken met goed materiaal en goede training dan met overgang van weg naar baan denk ik. Ik reed bij mijn eerste tijdrit van een uur op een gewone racefiets met opzetstuur 37 gemiddeld en een paar jaar later wat beter getraind en op een tijdritfiets met pak etc 41. Mss geeft dat een indicatie van wat er mogelijk is voor gewone stervelingen.

Re: Tijdrit

Geplaatst: wo 30 november 2022 20:39
door Leodeckx
Die 41 daar teken ik voor, maar nog wat spieren krijgen voor die 37 op gewone weg, daar zit ik nog 3 vanaf, ik hou vol deze winter en in het voorjaar bekijken we het nog eens als het wat warmer wordt.

Re: Tijdrit

Geplaatst: wo 30 november 2022 21:23
door Alwin
Het is ook afhankelijk van de mate waarin je trainbaar bent. Ben je net begonnen met fietsen en ergens rond de 30 of fiets je al jaren en ben je rond de 65? In het eerste geval zal, met juiste voeding, training en discipline, veel winst te behalen zijn. Bij het tweede scenario zou ik me afvragen hoe belangrijk dat doel is en gewoon lekker gaan fietsen.... ;-)

Re: Tijdrit

Geplaatst: vr 02 december 2022 21:24
door Leodeckx
Ja ik heb wel een doel hoor anders zou ik er nog niet aan denken. Nog 2 jaar tijd.

Re: Tijdrit

Geplaatst: za 03 december 2022 10:27
door Geer
Je vraag is of je sneller kan op een piste?

Dan zul je naast “sneller moeten worden” ook moeten trainen op een piste. Op een piste fietsen is toch anders, en dat zeker met alle toeters en bellen.

Gelukkig heb je nog twee jaar. Succes.

Re: Tijdrit

Geplaatst: za 03 december 2022 14:35
door wgb
Leuke uitdaging. Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt. Wat is dat doel.

Re: Tijdrit

Geplaatst: ma 02 januari 2023 20:49
door Leodeckx
Sorry voor het laattijdig antwoord, het doel zou 40 per uur moeten zijn op de piste, ik rij nu 34 a' 35 per uur op de weg maar het zou sneller moeten, ik oefen nu meestal met nu en dan intervals met grote versnelling kwestie van de beenspieren bij te werken. Ik hoop op een goede afloop in 2024.
Grt en beste wensen en training aan allen.👍🚴

Re: Tijdrit

Geplaatst: zo 08 januari 2023 08:29
door NielsH
Hoe serieus wil je het aanpakken? Ben je bereid om (evt. onder begeleiding van een trainer) gestructureerd te gaan trainen? Ben je bereid om geld te investeren in tijdritfiets/pak/materiaal? Ik heb een behoorlijke ervaring in het amateur tijdrijden en ken "de weg" in NL op dat gebied redelijk. Ik kan je verder helpen naar trainers en mensen die serieus verstand hebben van aerodynamica en optimalisatie van je fiets (en van jou zelf). Succes met dit leuke project!