Les trois ballons 2018

Alles over toertochten en cyclo's. In binnen- en buitenland.
Plaats reactie
chinook
Fiets met zijwieltjes
Berichten: 132
Lid geworden op: ma 23 maart 2015 21:55
Fiets: sensa giuliaero
CTWT-lid: Ja

Les trois ballons 2018

Bericht door chinook » wo 06 juni 2018 16:33

Zijn er nog CTWT'ers die l3b dit jaar rijden?

mark.meijerink
Driewieler
Berichten: 81
Lid geworden op: ma 30 maart 2009 10:03
Fiets: Pinarello FP2
CTWT-lid: Ja

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door mark.meijerink » wo 06 juni 2018 16:57

Zekers. Ikzelf, Arnoud, Jeroen en Peter.

Koud gaan we het niet krijgen als ik de voorspellingen mag geloven.


Sent from my iPhone using Tapatalk

chinook
Fiets met zijwieltjes
Berichten: 132
Lid geworden op: ma 23 maart 2015 21:55
Fiets: sensa giuliaero
CTWT-lid: Ja

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door chinook » wo 06 juni 2018 17:01

Gezellig, Guy en ik rijden hem ook. In CTWT tenu?

mark.meijerink
Driewieler
Berichten: 81
Lid geworden op: ma 30 maart 2009 10:03
Fiets: Pinarello FP2
CTWT-lid: Ja

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door mark.meijerink » do 07 juni 2018 20:32

Zekers


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

chinook
Fiets met zijwieltjes
Berichten: 132
Lid geworden op: ma 23 maart 2015 21:55
Fiets: sensa giuliaero
CTWT-lid: Ja

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door chinook » za 09 juni 2018 22:14

Goud in 8:58... Had niet de beste benen, kreeg steeds terug komende kramp 60km voor het eind.
Was wel weer heel gaaf om te doen, had dit 'oude' parcours nog niet gereden maar vond het zwaarder dan in 2015 en 2016.

mark.meijerink
Driewieler
Berichten: 81
Lid geworden op: ma 30 maart 2009 10:03
Fiets: Pinarello FP2
CTWT-lid: Ja

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door mark.meijerink » zo 10 juni 2018 07:25

Gefeliciteerd. Wij allemaal zilver:
Arnoud 9:21
Peter 9:24
Mark 9:55
Jeroen 10:54

Zwaar was het zeker met de Planches des Belles Filles als afsluiter.


Sent from my iPhone using Tapatalk

chinook
Fiets met zijwieltjes
Berichten: 132
Lid geworden op: ma 23 maart 2015 21:55
Fiets: sensa giuliaero
CTWT-lid: Ja

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door chinook » zo 10 juni 2018 20:24

Zilver is ook mooi! Voor mij de eerste keer dit parcours, maar hoorde van een hoop renners dat deze editie zwaarder was dan vorig jaar. Voornamelijk door het weer. Nat, koud, bloed heet... heb alles gezien.

mark.meijerink
Driewieler
Berichten: 81
Lid geworden op: ma 30 maart 2009 10:03
Fiets: Pinarello FP2
CTWT-lid: Ja

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door mark.meijerink » zo 10 juni 2018 20:35

Het parcours was gelijk aan vorig jaar. De jaren daarvoor was het anders en geen slotklim, maar een vlakke aankomst. Het weer was onvoorspelbaar zoals de Vogezen kunnen zijn.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Gebruikersavatar
Goudhaantje
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1048
Lid geworden op: ma 13 augustus 2012 11:37
Fiets: Specialized Tarmac

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door Goudhaantje » zo 17 juni 2018 10:11

Beetje laat, maar hier dan toch nog mijn verslag van de 3 Ballons.

Ik had behoorlijk wat ambities. Ik was in mei wel ziek geweest, maar dacht inmiddels wel weer voldoende terug op niveau te zijn. Ik hoopte korter achter de zekere winnares Ils van der Moeren te finishen, mogelijk 2e te worden en iig voor Christine te finishen en daarmee 1e in mijn categorie te worden. Maar je weet nooit wie er aan de start staan en hoe de vorm van de dag is. Spannend dus!

De wekker ging om vijf uur. Ik had gelukkig wel erg goed geslapen. We lagen er al voor 22 uur in, dus best een aardige nacht gehad. Ontbijten ging natuurlijk weer moeizaam. Gezien de weersvoorspellingen maar geen risico’s genomen en toch maar een jasje mee (zonder mouwen).

Na de start vloog iedereen natuurlijk mij weer voorbij. Op de rotonde ging er alweer iemand onderuit vlak naast mij en halverwege ook nog een bidon moeten ontwijken. Daarnaast natuurlijk elke keer weer in de remmen. Bah, wat haat ik die starts. En wat dreef ik weer naar achteren. Toen het eindelijk ging klimmen, moest ik iedereen natuurlijk weer voorbij. Het ging wel erg lekker meteen. Ik heb mij maar niet heel erg druk gemaakt en ben wat behoudender vertrokken. Iets wat later niet zo heel slim bleek te zijn. In het begin stoof Marina mij meteen voorbij. Maar ik kon haar makkelijk bijhouden. Bij Servance viel er even een gaatje met de groep voor mij en helaas kreeg ik het gat niet dicht. Ook dat was achteraf gezien erg jammer. Vraag blijft natuurlijk of ik het echt niet kon of dat ik het te snel opgaf. Ik kwam vervolgens in een groepje te zitten met Marina en Alina. Dat had ik nog nooit eerder gehad, zo direct bij concurrentes rijden. En wie waren deze concurrentes? En zaten er nog dames voor mij? Geen idee. Marina reed op de volgende klim weer behoorlijk op de macht weg. Ik besloot het even aan te zien. Aan het eind van de klim sloot de groep en ik weer aan. De afdaling ging super. De Col de Servance in een groep gedaan met Marina en Alina. Het had niet zoveel zin om daar weg te rijden met wat er nog kwam. Een vervelende afdaling daarna, stoplichten en een vlakke weg naar de volgende beklimming. Daarnaast vind ik het altijd een erg vervelende klim die ik maar lastig kan verwerken. Gewoon rustig doortrappen dus. Marina en ik zwermden een beetje om elkaar heen en zeiden niks. De rottige afdaling iets behoudender gedaan dan vorig jaar, want in Thillot komt natuurlijk alles weer bij elkaar. Twee rode stoplichten, maar de tijd daar was dit jaar voor het eerst geneutraliseerd. Marina en ik stonden helemaal vooraan en reden meteen door. Maar toen waren we ineens alleen met z’n tweeën. Ik was even bang dat we toch op de verkeerde weg zaten, aangezien de splitsing hier was met de Medio. Maar gelukkig kwam de groep er alweer aan. Gezamenlijk reden we verder en namen we de Col d’Oderen.

De afdaling ging supersnel en op twee of drie heren voor mij na kon niemand volgen. In het dal zat ik dus alleen met die heren die lekker gingen zitten eten. Het tempo daalde dus dramatisch. Op die manier zouden de dames zo weer aan kunnen sluiten, dus ging ik er alleen van door. Ik trof nog wel een andere man en even later sloot Alina toch weer aan. Op de klim naar de Markstein haalde ik iedereen in en reed Alina eerst nog voor, maar later achter mij. Zij ging echt verschrikkelijk stuk en zat enorm hoog in haar ademhaling. Maar wat een doorzetter is dat! Tegen het einde haalde ik een groep bij die vervolgens ook in mijn wiel gingen hangen, achter Alina. Op een gegeven moment ben ik verhaal gaan halen, waarna twee mannen wel behoorlijk aan kop gingen rijden. Ik kon het nauwelijks bijhouden en Alina al helemaal niet. Die had ik dus eindelijk gelost. Ik ging ervan uit dat ze echt moegestreden zou zijn, wat achteraf gezien een enorme misvatting was.

Op de Markstein moest ik stoppen voor water. Dat ging vliegensvlug en ik dacht dat de groep nog niet boven was. Toen ik vertrok zag ik maar één renner een stuk voor mij en zat ik verder helemaal alleen. Niet meer gelet op een eventuele groep daarvoor of achter mij. Wellicht toch wat vermoeid waardoor ik niet meer helder kon denken. Niet volle bak, om mijzelf een beetje te sparen op weg naar de GB. Vlak voor de top zag ik wel een groep (waar ik naartoe had kunnen rijden), maar op eigen tempo naar de top gereden. Vervolgens vliegensvlug de afdaling in.

Op de Hundsruck weer alleen maar renners ingehaald, maar daar was het inmiddels niet heel druk meer. Op de top riep een verzorger van GrandondoTeam.be mij toe dat er modder in de afdaling lag. Daardoor iets behoudender gedaald. Toen ik in het dal kwam was ik helemaal alleen. Op een enkeling na niemand voor mij en niemand achter mij. Erg vervelend om op dat punt alleen komen te zitten. Tegen het einde ontstond er toch iets van een groepje, maar veel was het niet.Ik had inmiddels zo’n ongelooflijke trek in een cola dat ik een paar seconden gestopt ben bij de bevoorrading.

De Ballon-d’Alsace ging niet helemaal vanzelf meer. Op de top riep iemand mij toe dat ik 4e dame was. Dat was mentaal wel even een klap. 4e?? Wie reden er dan voor mij?? Dat was een tegenvaller. Ik ging samen met twee, drie mannen de afdaling in en hoopte dat zij mij door het dal heen zouden loodsen. Toen we daar aankwamen zat dat er echter niet in. Iedereen was lek en/of had kramp. Ik kon niet anders dan alleen doorrijden. Maar wederom een beetje op reserve om energie over te houden voor de slotklim. Tegen het einde wel weer iets van een groepje, maar het ging niet hard.

De laatste klim, Planches des Belles Filles, was uiteraard zwaar, maar ging nog goed. Het viel mij eigenlijk nog wel mee. Ook de laatste hindernis van 20% ging makkelijker dan vorig jaar. Gefinisht in 7:38. Meteen over de finish kwam ik twee bekende Belgische renners die vroegen hoe het was gegaan. Ik vroeg naar mijn positie en zij bevestigden dat ik waarschijnlijk 4e dame was. Ik vroeg of Christine al was gefinisht en omschreef haar als een kleine dame. Dat was natuurlijk verwarrend, aangezien Alina ook klein is. Dus werd bevestigd dat zij al binnen was. Wat een domper. Zoveel beter gereden en dan toch weer 4e en wederom achter Christine en dus 2e in categorie. Ik had het er helemaal mee gehad!

Tot ik later Christine sprak en bleek dat zij dik achter mij was gefinisht. Ik checkte vervolgens de website en zag dat ik toch 3e dame was en 1e in categorie. Gelukkig!! Toch podium.

Maar wel een grote domper om te moeten concluderen dat de renster die ik dacht achter te hebben gelaten op de Markstein toch voor mij is gefinisht. Zij moet mij hebben ingehaald op de Markstein toen ik moest stoppen voor water. (Of toch bij de hele korte cola stop?) Ik heb dat totaal gemist en heb toen ook geen groep voor mij gezien. Blijkbaar was de achterstand toch maar heel klein. Ongelooflijk onnozel van mij. Zij had sowieso wel al tijd voor op mij omdat zij meer van achteren was gestart, maar als ik bij haar was gebleven dan had ik op de slotklim mogelijk voldoende tijd op haar kunnen pakken. Tactisch dus totaal niet slim gereden en erg onnozel. Maar daarnaast, ik had sowieso moeten stoppen voor water. Ik zal nooit weten of ik het gat dan toch nog dicht had kunnen rijden.

el_loco
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1265
Lid geworden op: za 23 augustus 2008 17:49
Fiets: Rose/Canyon
CTWT-lid: Ja
Locatie: Hilversum

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door el_loco » ma 18 juni 2018 06:47

Prachtige prestatie weer hoor! :oke: Wat jij een tactische blunder noemt is natuurlijk ook een beetje inherent aan het hele gedoe met categorieën tijdens cyclo`s. Je rijdt met iedereen maar niet tegen iedereen in een hele grote groep, dat maakt het sowieso verwarrend en onoverzichtelijk. Volgens mij mag je gewoon trots zijn op deze prestatie!
2011: veel fietsen en veel herrie maken http://www.forbloodandvengeance.com

Gebruikersavatar
Eric
Carbon Racefiets
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 22:06
Fiets: BMC RM01

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door Eric » ma 18 juni 2018 14:03

Top prestatie en altijd heerlijk om je verhalen te lezen!

Gebruikersavatar
ascolnago
Carbon Racefiets
Berichten: 2118
Lid geworden op: do 25 mei 2006 18:35
Fiets: Colnago C40 HP Bstay
CTWT-lid: Ja
Locatie: Nunspeet

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door ascolnago » ma 18 juni 2018 14:17

Mooi verslag en een top prestatie


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Marcel3204
Aluminium Racefiets
Berichten: 693
Lid geworden op: di 09 februari 2010 13:47
Fiets: Rose weg/cross/MTB
Locatie: Nijmegen

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door Marcel3204 » ma 18 juni 2018 19:37

Ga zo door! En dat zonder een zwerm mannelijke uit-de-wind-houders-en-bidon-dragers. Chapeau.

Gebruikersavatar
vc-charlie
Aluminium Racefiets
Berichten: 557
Lid geworden op: ma 21 oktober 2013 07:32
CTWT-lid: Ja
Locatie: Den Haag

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door vc-charlie » di 19 juni 2018 12:48

Supermooi resultaat toch weer gewoon! Sterk! Van harte!
Afbeelding

Dearis
Kinderzitje
Berichten: 1
Lid geworden op: za 08 september 2018 10:47

Re: Les trois ballons 2018

Bericht door Dearis » za 15 september 2018 05:04

Gisteren met gezin van Nijmegen naar Tilburg, vandaag terug.


บาคาร่า

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten