Garmin

Welke wielen moet ik kiezen, wat voor banden, welk merk is goed? Campa of Shimano.....
Gebruikersavatar
Spatje
Carbon Racefiets
Berichten: 2051
Lid geworden op: vr 04 mei 2007 06:34
Fiets: Van Tuyl TICA
Locatie: Berlicum
Contacteer:

Re: Garmin

Bericht door Spatje » do 17 juli 2014 08:32

Decathlon heeft 2 merken, welke betreft het. De B'Twin, of de Geonaute?

Gebruikersavatar
MEG
Moderator
Berichten: 14298
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 20:52
Fiets: Red Bull Pro SL 300
CTWT-lid: Ja

Re: Garmin

Bericht door MEG » do 17 juli 2014 08:48

Spatje schreef:Decathlon heeft 2 merken, welke betreft het. De B'Twin, of de Geonaute?
Ik gebruik de hartslagband van Geonaute bij mijn Garmin. Werkt voortreffelijk.

Gebruikersavatar
Spatje
Carbon Racefiets
Berichten: 2051
Lid geworden op: vr 04 mei 2007 06:34
Fiets: Van Tuyl TICA
Locatie: Berlicum
Contacteer:

Re: Garmin

Bericht door Spatje » do 17 juli 2014 08:58

Besteld, nu met 50% korting zelfs :)!!

Bedankt voor de tips, hopelijk ben ik nu van het geklooi af....

Gebruikersavatar
vc-charlie
Aluminium Racefiets
Berichten: 557
Lid geworden op: ma 21 oktober 2013 07:32
Fiets: Gilberston Allure
CTWT-lid: Ja
Locatie: Den Haag

Re: Garmin

Bericht door vc-charlie » do 17 juli 2014 11:46

Spatje schreef:Bedankt voor de tips, hopelijk ben ik nu van het geklooi af....
:oke:

Ik weet het zeker, rij al tijden rond met die band zonder enig probleem. Dat was wel anders bij de Garmin band...
Afbeelding

Gebruikersavatar
Watergeus
Fiets met zijwieltjes
Berichten: 134
Lid geworden op: ma 28 januari 2013 20:02
Fiets: Van Nicholas
CTWT-lid: Ja
Locatie: De Rijp

Re: Garmin

Bericht door Watergeus » wo 23 juli 2014 21:14

Heel veel problemen met de Garmin. Hoor ik ook van anderen. Ik ben aan mijn derde apparaat. Niet omdat ik ze zo goed vind, maar omdat ze telkens binnen de garantietermijn stuk gaan. Onbetrouwbaar, niet stabiel. Op de meest ongelegen momenten functioneren zaken niet. Ook niet waterdicht. De 800 heeft bijvoorbeeld een lamme afsluiting bij de kabelpoort. Ontzettend goed opletten, want als ie losschiet in de regen ben je het haasje.

Daarnaast is ie nodeloos ingewikkeld in het gebruik. Inderdaad: ik ben geen computernerd. Om met een Garmin om te gaan, de verschillende versies van de tracks, het laden van de tracks, daar moet je ict'er voor zijn. En ik ben fietser. Ik wil een ding dat je aanzet en dat het doet. Mijn hobby is niet om avonden lang aan de computer te zitten, maar om zorgeloos te fietsen, mijnheer Garmin.

Weet niet of dat met andere merken beter is. Sta open voor tips.
De mooiste fietsverbinding tussen twee punten is nóóit een rechte lijn

Gebruikersavatar
Goudhaantje
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1048
Lid geworden op: ma 13 augustus 2012 11:37
Fiets: Specialized Tarmac

Re: Garmin

Bericht door Goudhaantje » do 24 juli 2014 07:35

Toch apart, de problemen die ik hier lees. Ik heb nooit problemen met mijn Garmin 800. Ik vind het een fantastisch apparaat, met al zijn functies. Ook nooit problemen gehad met functies, routes of tracks. Ook geen ernstige problemen met hartslagmeters. Met mijn vorige band soms wat hoge metingen, maar sinds ik een nieuwe band heb, heb ik nooit meer problemen gehad.

Inmiddels een onmisbaar apparaat voor mij. Als die stuk zou gaan, koop ik onmiddelijk een nieuwe!

Maar misschien moet je hiervoor ook wel een goudhaantje zijn. ;-)

Gebruikersavatar
MEG
Moderator
Berichten: 14298
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 20:52
Fiets: Red Bull Pro SL 300
CTWT-lid: Ja

Re: Garmin

Bericht door MEG » do 29 januari 2015 17:00

Nieuwe computer met Windows 8. Ik heb Ant Agent gedownload en geinstalleerd, maar het programma start niet op. Wat doe ik verkeerd?

Gebruikersavatar
Bas
Moderator
Berichten: 14863
Lid geworden op: do 25 mei 2006 12:23
Fiets: Dedacciai Nerissimo
CTWT-lid: Ja
Locatie: Elst Gld
Contacteer:

Re: Garmin

Bericht door Bas » do 29 januari 2015 17:28

MEG schreef:Nieuwe computer met Windows 8. Ik heb Ant Agent gedownload en geinstalleerd, maar het programma start niet op. Wat doe ik verkeerd?
Misschien kunnen ze je hier verder helpen:

https://forums.garmin.com/showthread.ph ... T-wndows-8
Querer es poder

Gebruikersavatar
MEG
Moderator
Berichten: 14298
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 20:52
Fiets: Red Bull Pro SL 300
CTWT-lid: Ja

Re: Garmin

Bericht door MEG » do 29 januari 2015 19:50

Bas schreef:
MEG schreef:Nieuwe computer met Windows 8. Ik heb Ant Agent gedownload en geinstalleerd, maar het programma start niet op. Wat doe ik verkeerd?
Misschien kunnen ze je hier verder helpen:

https://forums.garmin.com/showthread.ph ... T-wndows-8
Thanks. Gelukt. Nu kan ik weer hardlopen. Alleen jammer dat het nu onweert. Morgenochtend dan maar.

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10560
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Garmin

Bericht door who cares » do 29 januari 2015 20:39

MEG schreef: Thanks. Gelukt. Nu kan ik weer hardlopen. Alleen jammer dat het nu onweert. Morgenochtend dan maar.
Hier is het al uren droog .
It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

Gebruikersavatar
MEG
Moderator
Berichten: 14298
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 20:52
Fiets: Red Bull Pro SL 300
CTWT-lid: Ja

Re: Garmin

Bericht door MEG » do 29 januari 2015 20:50

who cares schreef:
MEG schreef: Thanks. Gelukt. Nu kan ik weer hardlopen. Alleen jammer dat het nu onweert. Morgenochtend dan maar.
Hier is het al uren droog .
Ik ga toch echt niet helemaal naar Brabant om een rondje te lopen. 8)
(Ondertussen ligt hier weer sneeuw)

Gebruikersavatar
Orbi
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1066
Lid geworden op: ma 30 juli 2007 20:50
Fiets: Orbea/Rose
CTWT-lid: Ja
Locatie: Hoogeveen

Re: Garmin

Bericht door Orbi » di 14 april 2015 18:01

Mijn Garmin 705 heeft weer wat nieuws bedacht, op de een of andere manier wordt de datum door elkaar gegooid en wordt mijn vandaag gereden tocht 14-04-2015 achter de tocht van 15-04-2014 geplakt. Bikeplanner komt er niet uit en vult verder gewoon niets in. Strava plakt de ritten achter elkaar en zet het op 15-04-2014. heb nu dus 135km ipv 89km gereden in 8732 uur ipv 3:13. kan de rit wel inkorten tot wat ik echt gereden heb maar de datum en tijd kan ik niet veranderen. geeft dus ook niets aan in het trainingslogboek.. is allemaal natuurlijk niet echt belangrijk maar hoop niet dat ie dat nu de komende tijd blijft doen. Iemand een suggestie?

Strava nog wat ingekort en hiermee blijkbaar alles van de rit van 2014 verwijderd, geeft nu weer de juiste datum aan.

Gebruikersavatar
Jan Willem
Carbon Racefiets
Berichten: 7406
Lid geworden op: vr 28 december 2007 13:21
CTWT-lid: Ja
Locatie: Amstelveen

Re: Garmin

Bericht door Jan Willem » wo 24 juni 2015 12:25

Weet iemand of je makkelijk je garmin data uit kan lezen via een Samsung android tablet? En dan met name via de nieuwere tablets zoals de Tab Pro of de Tab S?

Gebruikersavatar
Ronald
Carbon Racefiets
Berichten: 8300
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 21:11
Fiets: Cannondale Supersix
CTWT-lid: Ja
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Garmin

Bericht door Ronald » wo 24 juni 2015 12:34

Ronald schreef:Het is me inmiddels gelukt.

Niet via sd kaartje, want ik heb geen mogelijkheid gevonden om bestandjes uit de history map naar het sd kaartje te kopiëren zonder computer of de ritten rechtstreeks op het sd kaartje op te laten slaan.

Wel met de USB kabel. Je hebt daar een OTG adapter voor nodig. http://www.allekabels.nl/usb-otg-kabel/ ... apter.html

En geen gewone adapter die ik eerst had gekocht want dan werkt het niet. Vervolgens sluit je de usb datakabel van de garmin aan op die adapter en die steek je in je Android telefoon.

Je kunt dan via de website (met de app kan het gek genoeg niet) je ritten via bestand uploaden naar Strava.

Joepie.
Dit ging met een samsung android telefoon dus ik neem aan ook met een tablet en een OTG adapter.

Gebruikersavatar
Jan Willem
Carbon Racefiets
Berichten: 7406
Lid geworden op: vr 28 december 2007 13:21
CTWT-lid: Ja
Locatie: Amstelveen

Re: Garmin

Bericht door Jan Willem » wo 24 juni 2015 12:38

Ronald schreef:
Ronald schreef:Het is me inmiddels gelukt.

Niet via sd kaartje, want ik heb geen mogelijkheid gevonden om bestandjes uit de history map naar het sd kaartje te kopiëren zonder computer of de ritten rechtstreeks op het sd kaartje op te laten slaan.

Wel met de USB kabel. Je hebt daar een OTG adapter voor nodig. http://www.allekabels.nl/usb-otg-kabel/ ... apter.html

En geen gewone adapter die ik eerst had gekocht want dan werkt het niet. Vervolgens sluit je de usb datakabel van de garmin aan op die adapter en die steek je in je Android telefoon.

Je kunt dan via de website (met de app kan het gek genoeg niet) je ritten via bestand uploaden naar Strava.

Joepie.
Dit ging met een samsung android telefoon dus ik neem aan ook met een tablet en een OTG adapter.
ondersteunt die telefoon mass storage device? Want dat doen niet alle tablets volgens mij.

Gebruikersavatar
Ronald
Carbon Racefiets
Berichten: 8300
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 21:11
Fiets: Cannondale Supersix
CTWT-lid: Ja
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Garmin

Bericht door Ronald » wo 24 juni 2015 12:44

He ho, ik ben maar gewoon een kantoorjongen he.

Ik heb thuis een cheapo samsung tablet. Zal het daar even op proberen en het typenummer doorgeven. Mijn telefoon is galaxy s4.

Gebruikersavatar
Jan Willem
Carbon Racefiets
Berichten: 7406
Lid geworden op: vr 28 december 2007 13:21
CTWT-lid: Ja
Locatie: Amstelveen

Re: Garmin

Bericht door Jan Willem » wo 24 juni 2015 13:18

Ronald schreef:He ho, ik ben maar gewoon een kantoorjongen he.

Ik heb thuis een cheapo samsung tablet. Zal het daar even op proberen en het typenummer doorgeven. Mijn telefoon is galaxy s4.
ik ook hoor. Paar dure termen gevonden met een beetje googlen ;-)

Robert vD
Aluminium Racefiets
Berichten: 668
Lid geworden op: vr 20 februari 2009 14:50
Fiets: Milani N109
Locatie: Alsemberg

Re: Garmin

Bericht door Robert vD » do 25 juni 2015 09:51

Goudhaantje schreef:Toch apart, de problemen die ik hier lees. Ik heb nooit problemen met mijn Garmin 800. Ik vind het een fantastisch apparaat, met al zijn functies. Ook nooit problemen gehad met functies, routes of tracks. Ook geen ernstige problemen met hartslagmeters. Met mijn vorige band soms wat hoge metingen, maar sinds ik een nieuwe band heb, heb ik nooit meer problemen gehad.

Inmiddels een onmisbaar apparaat voor mij. Als die stuk zou gaan, koop ik onmiddelijk een nieuwe!

Maar misschien moet je hiervoor ook wel een goudhaantje zijn. ;-)
Grotendeels mee eens. Maar na 2 jaar begon ook mijn hartslagband problemen te geven. Nieuwe batterij en alle andere suggesties maakte geen enkel verschil. Nu heb ik een Polar soft strap band (zonder zender) gekocht en de Garmin zender daarop geklikt en dat werk fantastisch.

En aan 13,95 nog een stuk goedkoper dan een nieuwe decathlon band! Deze dus: klik

Gebruikersavatar
Orbi
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1066
Lid geworden op: ma 30 juli 2007 20:50
Fiets: Orbea/Rose
CTWT-lid: Ja
Locatie: Hoogeveen

Re: Garmin

Bericht door Orbi » ma 26 juni 2017 19:29

Sinds vandaag geen hartslag meer op de Garmin 705 edge, nieuwe batterij in de borstband helpt niet. Zat te kijken naar de geonaute borstband als mogelijke vervanging. maar welke de 50, de 110 of de 410(gecodeerde)

chinook
Fiets met zijwieltjes
Berichten: 131
Lid geworden op: ma 23 maart 2015 21:55
Fiets: sensa giuliaero
CTWT-lid: Ja

Re: Garmin

Bericht door chinook » ma 26 juni 2017 20:54

Heb je de Hartslagmeter band wel eens in de was machine gedaan? Zoutkristallen zorgen voor 'kortsluiting' in de band na wassen en of spoelen werkt het vaak weer.

Gebruikersavatar
Orbi
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1066
Lid geworden op: ma 30 juli 2007 20:50
Fiets: Orbea/Rose
CTWT-lid: Ja
Locatie: Hoogeveen

Re: Garmin

Bericht door Orbi » ma 26 juni 2017 22:52

ja, gewassen. nog steeds dood

Gebruikersavatar
Joostje
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1079
Lid geworden op: wo 24 juli 2013 21:47
Fiets: CAAD 9 & 12
Locatie: Eindhoven

Re: Garmin

Bericht door Joostje » di 27 juni 2017 10:20

Orbi schreef:
ma 26 juni 2017 19:29
Sinds vandaag geen hartslag meer op de Garmin 705 edge, nieuwe batterij in de borstband helpt niet. Zat te kijken naar de geonaute borstband als mogelijke vervanging. maar welke de 50, de 110 of de 410(gecodeerde)
Je hebt er een nodig die met het ATN+ signaal werkt op je 705. Dit is een digitaal signaal en zal dus altijd gecodeerd zijn. Je moet een band hebben die ook gecodeerd is.
Ik heb zelf ook een Geonaute icm een Edge 500 en werkt perfect (m.u.v. het begin van een rit in de kou. Maar dit komt door de slechte geleiding van niet zweten)

Gebruikersavatar
Rob T
Prince of Spain
Berichten: 22005
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 19:43
Fiets: PITON Scuro RS
CTWT-lid: Ja
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Garmin

Bericht door Rob T » di 27 juni 2017 10:24

Ik rij ook met de Geonaute ANT+ en die werkt goed bij de garmin 800 en 810. De HF band van Garmin heb ik geen goede ervaringen mee, die van Geonaute werkt wel erg goed.

Gebruikersavatar
Orbi
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1066
Lid geworden op: ma 30 juli 2007 20:50
Fiets: Orbea/Rose
CTWT-lid: Ja
Locatie: Hoogeveen

Re: Garmin

Bericht door Orbi » di 27 juni 2017 16:14

Bedankt, het is het proberen waard. Inmiddels een Geonaute ant+ besteld.

Geonaute is binnen en ik heb weer een hartslag op de Garmin 705 :oke:

Gebruikersavatar
Joseba
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1213
Lid geworden op: di 25 juli 2006 20:41
Fiets: Parlee Z5
Contacteer:

Re: Garmin

Bericht door Joseba » do 14 juni 2018 08:22

Iemand nog een tip voor een goede universele softstrap band? Ben helemaal klaar met die Garmin banden, tis na een jaar vaak weer mis. Bij Mantel adviseerden ze me om er direct twee te kopen omdat ze vaak kapot gaan :shock: Ik zou dat niet bepaald verkoopadvies noemen...

De hierboven (in 2015) genoemde Polar band kan ik nergens meer vinden. Ik zoek dus een band ex. zender.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast