Vermogensmeter > Garmin

Alles over training, schemas, zones. Wat moet je wel en wat kan je beter niet eten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Stefan
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1093
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 11:02
Fiets: Canyon Aeroad
Locatie: Maastricht

Vermogensmeter > Garmin

Bericht door Stefan » za 06 februari 2016 20:25

Sow, het is echt al een eeuw geleden dat ik nog eens een post op het forum heb gezet... Here it goes.

Heb sinds kort een vermogensmeter (Cycleops achterwiel). Die gebruik ik in combinatie met een Garmin Edge 705. De Garmin pikt de vermogensmeter gewoon op en kalibreren lukt. Ook lijken de vermogens gewoon normaal (tenminste ik hoop dat ik mijn beste vorm nog moet bereiken).

Maar de snelheid en afstand kloppen totaal niet meer. Vandaag op een rit van 130 km zat er gewoon een verschil van 22 km in. Het gaat ook de foute kant op dus die lage snelheid is slecht voor de moraal.... :lol: Het heeft allicht te maken met de berekening van de wielmaat; die melding krijg ik aan het begin van de rit.

Heeft iemand dit al eens meegemaakt of enig idee hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt.

Gebruikersavatar
pct
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1167
Lid geworden op: wo 09 januari 2008 12:11
Fiets: Basso Laguna
Locatie: Zwolle

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door pct » za 06 februari 2016 22:58

Als je gaat calibreren, welke waarde geeft de garmin dan aan?
Opgeven is geen optie!

Afbeelding

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10435
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door who cares » zo 07 februari 2016 08:15

Stefan schreef:
Maar de snelheid en afstand kloppen totaal niet meer. Vandaag op een rit van 130 km zat er gewoon een verschil van 22 km in. Het gaat ook de foute kant op dus die lage snelheid is slecht voor de moraal.... :lol: Het heeft allicht te maken met de berekening van de wielmaat; die melding krijg ik aan het begin van de rit.

Heeft iemand dit al eens meegemaakt of enig idee hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt.
130 - 22 = 108 , dan zou je wielmaat 1737 ipv 2091 mm zijn geweest.

Maar je gegevens op Strava lijken normaal , iig de afstand .

Filmpje uit 2009 : https://youtu.be/mNRGbTd2vhE uitleg 705 + wielpowermeter .
It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Stefan
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1093
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 11:02
Fiets: Canyon Aeroad
Locatie: Maastricht

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door Stefan » zo 07 februari 2016 16:52

pct schreef:Als je gaat calibreren, welke waarde geeft de garmin dan aan?
25130

Gebruikersavatar
Stefan
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1093
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 11:02
Fiets: Canyon Aeroad
Locatie: Maastricht

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door Stefan » zo 07 februari 2016 16:55

who cares schreef:
Stefan schreef:
Maar de snelheid en afstand kloppen totaal niet meer. Vandaag op een rit van 130 km zat er gewoon een verschil van 22 km in. Het gaat ook de foute kant op dus die lage snelheid is slecht voor de moraal.... :lol: Het heeft allicht te maken met de berekening van de wielmaat; die melding krijg ik aan het begin van de rit.

Heeft iemand dit al eens meegemaakt of enig idee hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt.
130 - 22 = 108 , dan zou je wielmaat 1737 ipv 2091 mm zijn geweest.

Maar je gegevens op Strava lijken normaal , iig de afstand .

Filmpje uit 2009 : https://youtu.be/mNRGbTd2vhE uitleg 705 + wielpowermeter .
Mijn rit van gisteren heeft Strava via GPS gecorrigeerd. De rit van maandag naar Baraque Michel (toen per ongeluk zonder GPS omdat ik Garmin binnen al had aangezet) en vandaag zijn echter niet gecorrigeerd en zijn duidelijk te kort en te langzaam.

Feltman
Kinderzitje
Berichten: 36
Lid geworden op: do 19 maart 2015 08:52
Fiets: Felt F1

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door Feltman » zo 07 februari 2016 17:39

Staat je Garmin in de settings (Eenheden) wel op metrisch?

The Boss
Aluminium Racefiets
Berichten: 963
Lid geworden op: za 19 december 2009 23:01
Fiets: Bijna een Sensa

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door The Boss » zo 07 februari 2016 20:35

Kalibreren van de vermogensmeter heeft niets met de afstand te maken. De vermogensmeter telt hoe vaak het wiel rond gaat en dat wordt met de omtrek vermenigvuldigd. Tellen hoe vaak het wiel rond gaat kan bijna niet mis gaan. Ik zou eens de wielmaat even vast zetten en kijken of het probleem dan verholpen is.

Als de Garmin niet op metrisch had gestaan was de fout veel groter geweest en had er daarnaast een foutieve eenheid in het scherm gestaan.

el_loco
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1172
Lid geworden op: za 23 augustus 2008 17:49
Fiets: Cube Agree/Red Bull
CTWT-lid: Ja
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door el_loco » ma 08 februari 2016 13:13

Ik heb met de 705 (zonder vermogensmeter overigens) ook wel last gehad met rare snelheden. Nu de wielmaat niet meer op automatisch maar vast op 2100 gezet en het werkt prima. Zou dat het probleem kunnen zijn?
2011: veel fietsen en veel herrie maken http://www.forbloodandvengeance.com

Gebruikersavatar
WimL
Huis-, tuin- en keukenfiets
Berichten: 301
Lid geworden op: ma 08 februari 2016 12:12
Fiets: Diversen
CTWT-lid: Ja

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door WimL » ma 08 februari 2016 16:08

Als je een aparte snelheidsunit hebt, duiden rare snelheden meestal op: 1) afstand magneetje niet goed (oude type unit), of 2) batterij van unit bijna leeg (oud type en nieuw type).
The mind is like a parachute, it only works when it is open.

Gebruikersavatar
Rob T
Prince of Spain
Berichten: 21441
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 19:43
Fiets: PITON Scuro RS
CTWT-lid: Ja
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door Rob T » ma 08 februari 2016 16:13

WimL schreef:Als je een aparte snelheidsunit hebt, duiden rare snelheden meestal op: 1) afstand magneetje niet goed (oude type unit), of 2) batterij van unit bijna leeg (oud type en nieuw type).
Daar heb ik idd ook wel eens last van gehad. Sinds dien alleen snelheid via GPS.
The mighty hand of vengeance, sent down to strike the unroadworthy!

Gebruikersavatar
Stefan
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1093
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 11:02
Fiets: Canyon Aeroad
Locatie: Maastricht

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door Stefan » za 13 februari 2016 20:38

Merci voor de antwoorden. Uiteraard heb ik de garmin gewoon op metrisch staan. En omdat de Garmin met GPS werkt heb ik geen aparte snelheidsmeter.

De tip van vaste wielmaat ga ik eens proberen. Thanks :oke:

Gebruikersavatar
WimL
Huis-, tuin- en keukenfiets
Berichten: 301
Lid geworden op: ma 08 februari 2016 12:12
Fiets: Diversen
CTWT-lid: Ja

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door WimL » zo 14 februari 2016 08:08

Stefan schreef:Merci voor de antwoorden. Uiteraard heb ik de garmin gewoon op metrisch staan. En omdat de Garmin met GPS werkt heb ik geen aparte snelheidsmeter.

De tip van vaste wielmaat ga ik eens proberen. Thanks :oke:
Laat even weten als je een oplossing hebt gevonden, ben wel benieuwd.
The mind is like a parachute, it only works when it is open.

Gebruikersavatar
kaj_666
Carbon Racefiets
Berichten: 3447
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 01:32
Fiets: Wilier Izoard
CTWT-lid: Ja
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door kaj_666 » zo 14 februari 2016 22:47

Ik had hetzelfde en idd gewoon de wielmaat handmatig op custom 2100mm of iets in die richting zetten en dan werkt het naar behoren :oke:

MJW
Carbon Racefiets
Berichten: 2007
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 14:45
Fiets: NINER BSB 9 RDO
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schurendrecht

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door MJW » di 16 februari 2016 09:22

Lijkt me onzin om een vaste wielmaat in te stellen als je geen aparte snelheidssensor met magneet in je wiel hebt...

Gebruikersavatar
kaj_666
Carbon Racefiets
Berichten: 3447
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 01:32
Fiets: Wilier Izoard
CTWT-lid: Ja
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door kaj_666 » di 16 februari 2016 09:33

MJW schreef:Lijkt me onzin om een vaste wielmaat in te stellen als je geen aparte snelheidssensor met magneet in je wiel hebt...
Maar je Powertap communiceert volgens mij naar je Garmin hoe vaak ie ronddraait. En die overrulet als je niks aan de instellingen verandert je GPS-snelheidsmeting. Dus als de wielmaat dan niet klopt, dan klopt de snelheid, afstand etc dus ook niet.

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10435
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door who cares » di 16 februari 2016 17:41

It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

MJW
Carbon Racefiets
Berichten: 2007
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 14:45
Fiets: NINER BSB 9 RDO
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schurendrecht

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door MJW » di 16 februari 2016 21:46

kaj_666 schreef:
MJW schreef:Lijkt me onzin om een vaste wielmaat in te stellen als je geen aparte snelheidssensor met magneet in je wiel hebt...
Maar je Powertap communiceert volgens mij naar je Garmin hoe vaak ie ronddraait. En die overrulet als je niks aan de instellingen verandert je GPS-snelheidsmeting. Dus als de wielmaat dan niet klopt, dan klopt de snelheid, afstand etc dus ook niet.
mmmm ja dat klinkt logisch. dacht dat de powermeter alleen vermogen doorgeeft.

Gebruikersavatar
Stefan
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1093
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 11:02
Fiets: Canyon Aeroad
Locatie: Maastricht

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door Stefan » zo 21 februari 2016 17:18

Dit is gewoon het herkennen van de Powermeter, dat was al gelukt ;)

Gebruikersavatar
Stefan
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1093
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 11:02
Fiets: Canyon Aeroad
Locatie: Maastricht

Re: Vermogensmeter > Garmin

Bericht door Stefan » zo 21 februari 2016 17:22

kaj_666 schreef:Ik had hetzelfde en idd gewoon de wielmaat handmatig op custom 2100mm of iets in die richting zetten en dan werkt het naar behoren :oke:
Het komt wat meer in de buurt, maar het klopt volgens mij nog steeds niet helemaal.

Aan de andere kant zie ik dat hoewel de wielmaat op 'eigen' staat, de Garmin de wielmaat toch naar 1902mm heeft omgezet. Maar weer een nieuwe poging wagen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten