Het Grote Dopingdebat III

Laatste wielernieuws, algemene onderwerpen en andere actuele zaken.
Gebruikersavatar
p_litespeed
Carbon Racefiets
Berichten: 9591
Lid geworden op: wo 24 januari 2007 08:23

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door p_litespeed » vr 19 oktober 2012 17:42

Een kleine vier maanden geleden: klik

Gebruikersavatar
Rob T
Prince of Spain
Berichten: 22005
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 19:43
Fiets: PITON Scuro RS
CTWT-lid: Ja
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Rob T » vr 19 oktober 2012 17:57

Peter schreef:Een kleine vier maanden geleden: klik
Het is wel te begrijpen.

Kestrel2007
Prince of Spain
Berichten: 10249
Lid geworden op: do 25 mei 2006 08:15
Fiets: Kestrel + Koga
Locatie: Zwijndrecht

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Kestrel2007 » vr 19 oktober 2012 18:07

Peter schreef:Een kleine vier maanden geleden: klik
Zat ik toevallig net ook aan te denken, aan die uitspraak.
Maar nu is het wel heel abrupt.
***Afvallen of uitvallen, that's the question***

Gebruikersavatar
mtbfool
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1217
Lid geworden op: vr 20 juni 2008 15:57
Fiets: Corratec Airtech 100
Locatie: Helmond
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door mtbfool » vr 19 oktober 2012 18:29

Deze actie van RABO zat er natuurlijk al aan te komen dus geen ouwe koeien uit de sloot halen nu ,sommigen hier zijn niet echt verspeend van realiteitszin.
Rabo gaat door met de ploeg voor nog eens 2 jaar alleen met blanko shirts , hier is een kans om te laten zien hoe het wel kan.
RABO gaat ook door met sponsoring van de Veldrijders , jeugd en breedte sport.
Heel erg jammer natuurlijk dat dit gebeurt maar ze zijn bij RABO ook niet roomser dan de paus en ik kan me wel vinden in het argument van Bruggink "de wielersport is ziek" ja daar zit natuurlijk een kern van waarheid in.
Als alle mensen die bij RABO ook aan de epo gezeten hebben nu eens plaats maken voor mensen die niet aan de rommel gezeten hebben en ook de eigen ploeg eens van binnen uit ontdoen van de rotte appels dan lucht dat wel al heel erg op.
Dit geld overigens voor alle ploegen en voor de winter voorbij is gaan er nog opmerkelijke mensen opstappen in de wielersport wat mijns inziens de sport uiteindelijk beter maakt.
Echter doping uitbannen in topsport is een illusie omdat er altijd wel sukkels zijn die zelf pakken

Grtz; mtbfool
Waarom Racen als je kunt Biken ;-) ;-)
Corratec Fully 650B en Superior 29 er "ride it your way"
jvandijk1962@gmail.com
Bezig met harder te fietsen dan de rest maar dan moet je wel trainen geloof ik

Gebruikersavatar
arjan916
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1092
Lid geworden op: di 15 augustus 2006 19:55
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door arjan916 » vr 19 oktober 2012 18:34

Ziegler schreef:
arjan916 schreef:Nu Rabo onder t mom van eerlijkheid de ploeg achterlaat, wordt het ook eens tijd dat ze zelf eerlijk gaan worden en mee gaan delen wat de ECHTE reden is dat ze Rasmussen ontsloegen, wel zo eerlijk....
Jij vermoedt dat dit iets anders is dan het bekende verhaal?
Ja, eigenlijk wel.
Want zeg nou zelf, voor een leugen(tje) over een verblijfplaats ga je niet je hoofddoel opofferen; het winnen van 's werelds grootste wedstrijd.

Wat mij betreft zit dit in dezelfde categorie als de Armstrong zaak in deze contekst;
alle toprenners rondom L.A. vallen door de doping mand en hij zou schoon zijn... :?:
en in geval Rasmussen, is een verblijfplaats de enige reden om je hoofddoel weg te gooien... :?:
Ze zullen meer verklaringen en info hebben, maar het o zo belangrijke bewijs konden ze tot voor kort simpelweg niet wereldkundig maken omdat de dan op eieren gedragen doping-generatie dan ineenstort... en nu die aan het instorten is en Rabo zich terugtrekt, zou dit weleens één van de zaken kunnen zijn waarvan de hele waarheid op tafel gaat komen (ipv een halve).

Ik had laatst een interessante discussie / doemdenken met wat collega's en fietsliefhebbers over de dopingperikelen en we kwamen uiteindelijk tot een gemeenschappelijke mening dat wielrennen een afspiegeling vormt van de maatschappij en daarbij komen nou eenmaal; bewuste valsspelers voor, leugenaars, stabiele maar ook labiele persoonlijkheden enz enz
Nou hoop ik niet dat er zulke labiele persoonlijkheden in de wielrennerij rondlopen die heel veel meer weten dan ze doen geloven en dat ze de leugens niet meer kunnen verbergen, het zelf niet meer overzien en er uiteindelijk zelfs een einde aan maken . . . maar het zou kunnen he en t zou me ook niet verbazen als de beerput nog veel verder opengaat, t is immers een afspiegeling van de maatschappij.
Alles voor de foto

http://www.arjan916.nl

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10560
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door who cares » vr 19 oktober 2012 19:25

RTL Nieuws :

Zeven vragen over het einde van de Raboploeg :

1. Waarom stopt de Rabobank met sponsoren van de profploeg?

De directe aanleiding dat de Rabobank stopt als hoofdsponsor van de profwielerploeg is het rapport dat de USADA, de Amerikaanse dopingautoriteit, onlangs uitbracht. In dat rapport kwam onder andere aan het licht dat ook bij de Raboploeg sprake is geweest van dopinggebruik.

Bert Bruggink, financieel directeur van de Rabobank: "Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren."
2. Hoe raakte de Raboploeg in opspraak?

De Amerikaan Levi Leipheimer verklaarde tegenover de Amerikaanse dopingautoriteiten dat hij tijdens zijn periode bij de Nederlandse equipe epo gebruikte. Hij kocht het verboden product bij de toenmalige teamarts van Rabobank. De betreffende teamdokter hielp hem ook bij het toedienen van het middel.
Gisteren werd bekend dat de Spaanse wielrenner Carlos Barredo zich bij de internationale wielrenunie UCI moet verantwoorden voor afwijkende bloedwaarden. Hij stond al op non-actief. De bond had eerder ook al vragen voor Luis Leon Sanchez, de andere Spanjaard in Nederlandse dienst.
Michael Rasmussen werd tijdens de Tour van 2007 als geletruidrager ontslagen omdat uitkwam dat hij gelogen had over zijn verblijfplaatsen voor de Tour. De renner houdt vol dat dat bekend was bij de ploegleiding en eist een forse schadevergoeding.
De naam van oud-Rabokopman Denis Mensjov dook gisteren op in een onderzoek van de Italiaanse justitie naar de van dopingpraktijken verdachte wielerarts Michele Ferrari.

3. Wat gebeurt er nu met wielrenners?

Komend seizoen zal de Raboprofploeg 'gewoon' aan de start verschijnen in wielerwedstrijden, maar dan zonder de naam van de sponsor op het shirt. De ploeg wordt ondergebracht in een speciale stichting. Aan de juridische aspecten daarvan wordt momenteel gewerkt. Wel krijgt de zogenoemde 'white label ploeg' de opdracht zo snel mogelijk op eigen benen te staan

Het is ook mogelijk dat de ploeg een andere hoofdsponsor krijgt. Er is een grote kans dat fietsenfabrikant Giant die rol van de Rabobank gaat overnemen. Marketing manager Tom Davies zei daarover tegen RTL Z: "We overwegen serieus om de hoofdsponsor te worden van de Raboploeg. Een andere optie zou zijn om de ploeg materieel te ondersteunen of bijvoorbeeld een co-sponsorschap met een andere partner."

De Rabobank blijft wel de hoofdsponsor van de wielerbond KNWU. Daar vallen de renners van de opleidingsploeg, de veldrijders en de mountainbikers voortaan onder. Er wordt nog gewerkt aan een constructie om de vrouwenploeg van Marianne Vos onderdak te bieden.

4. Blijft het wielrennen wel op tv?

De NOS blijft het wielrennen volgen, laat Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, weten. Wel wordt nagedacht over de vraag 'hoe' en in welke mate. De omroep vindt dat het wielrennen als sport er nog steeds toe doet.

De beslissing van de Duitse Publieke Omroep om wielrennen niet meer live uit te zenden noemt de NOS 'raar'. De omroep wijst er op dat dat besluit een andere achtergrond had omdat de ARD en ZDF ook sponsor van de Telekom-ploeg waren. "Dat is een vermenging die wij nooit hebben gehad of zullen hebben. Wij zenden uit, zijn kritisch, maar we zijn geen deelnemer en dat zullen we ook nooit worden."

5. Is dit het einde voor het Nederlandse wielrennen?

Volgens sportmarketingdeskundigen Marcel Beerthuizen was de Raboploeg erg belangrijk voor het wielrennen. Niet alleen voor de topsport, maar ook voor de amateursport. "De Raboploeg is jarenlang het toonbeeld geweest van hoe je ploeg moet organiseren. Ze investeerden echt in de breedte, niet alleen in de korte maar ook in de lange termijn."

Toch verwacht Beerthuizen niet dat dit het einde van het Nederlandse wielrennen betekent. "Het is natuurlijk een internationale sport. Als jij heel goed bent, kun je natuurlijk doorstromen naar andere internationale ploegen. Er zijn nog twee andere Nederlandse profploegen. Als jij een hele getalenteerde wielrenner bent, dan kun je altijd wel ergens terecht."

6. Zullen meer sponsors afhaken?

Volgens Beerthuizen is de Rabobank het eerste dominosteentjes dat is gevallen. "Er gaan meer sponsors volgen. Sponsors willen zich niet inlaten met een sport die totaal onbetrouwbaar is en die ook niet eerlijk wordt gespeeld. Daar wil je geen geld aan geven. Daar wil je je niet mee verbinden."

"Ik verwacht dat er de komende maanden nog veel meer schandalen naar buiten zullen komen. Er staan nog een aantal rapporten op stapel. Dan zal blijken dat er nog veel meer wielrenners doping hebben gebruikt. Dus er zullen steeds meer partijen afhaken", zegt Beerthuizen.

7. Hoe kunnen dopingautoriteiten meer schandalen voorkomen?

Volgens directeur Herman Ram van de Nederlandse Dopingautoriteit is het uitvoeren van dopingcontroles niet genoeg. "Er is meer nodig om dit soort ingewikkelde samenzweringen te achterhalen, of in ieder geval om vormen van doping te vinden die niet in het laboratorium te vastgesteld zijn."

Volgens Ram moeten dopingautoriteiten daarvoor wel meer bevoegdheden krijgen. Zo willen ze inzicht in meer informatie van politie en justitie en zouden ze mensen onder ede willen verhoren. Ook internationaal zouden er afspraken moeten worden gemaakt over het uitwisselen van informatie, aldus Ram.
It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

Gebruikersavatar
alstro
Carbon Racefiets
Berichten: 7426
Lid geworden op: di 23 mei 2006 20:09
Fiets: Felt
Locatie: Vollenhove
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door alstro » vr 19 oktober 2012 20:28

harrebas schreef:Groot gelijk van de Rabobank. Het is gewoon een zakelijk besluit. Sponsors zitten er in eerste instantie, omdat ze er zelf beter van willen worden en niet omdat ze zo van de sport houden. En je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te snappen dat de uitstraling van de wielersport niet heel veel gaat bijdragen aan de winstgevendheid de komende tijd.

Dat een enkeling hier deze stap slap of hypocriet noemt zal best, maar de grote meerderheid van de Raboklanten zal het onbegrijpelijk vinden als ze sponsor blijven. De wielersport heeft dit over zichzelf afgeroepen.
goed gesproken. Zakelijk een verstandig besluit, maar het zal een groot gemis zijn voor ons wielerliefhebbers. Maar elk nadeel hep zijn voordeel, over een half jaar beginnen de voorjaarsklassiekers weer en zullen we er zeker weer anders over denken.

Gebruikersavatar
kippie
Huis-, tuin- en keukenfiets
Berichten: 270
Lid geworden op: zo 19 juli 2009 19:06
Fiets: alu
Locatie: s-gravenzande
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door kippie » vr 19 oktober 2012 20:52

Je zou kunnen zeggen dat het sponseren van wielrennen juist in deze tijd past bij een bank, beide hebben inmiddels een reputatie opgebouwd dat ze niet te vertrouwen zijn,

Gebruikersavatar
Thierry le Brun
Prince of Spain
Berichten: 10806
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 07:12
Fiets: Wilier,Giant,Stevens
CTWT-lid: Ja
Locatie: Harderwijk

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Thierry le Brun » vr 19 oktober 2012 20:57

Peter schreef:
Bas schreef:@Peter: Ik reageer op Thierry's antwoord op Rob T's vraag op Thierry's eerste opmerking.
Je had dan beter op Thierry''s eerste opmerking kunnen reageren. Dat was een handigere quote geweest gezien je doel... Nu reageer je op een uiteenzetting van Thierry die niets met jouw te maken punt van doen heeft.
Bas schreef:Dat jij die vraag weglaat in je quote is niet zo netjes van je maar goed ik doe niet zo moeilijk
Dat heeft daar niets mee te maken. Toen ik de quote maakte, kreeg ik de melding dat dat niet mocht. Censuur van dit forum blijkbaar... ;-)
Bas schreef:Thierry geeft de Telegraafjournalist de schuld van Rabo's beslissing.
Don't underestimate the power of media... Het zal er niet aan hebben bijgedragen in ieder geval. Het haalt ongetwijfeld de top10 aan argumenten om er mee te kappen.
Heren Heren...

dat het enkel aan de Telegraaf/Kerckhoffs gelegen heeft? nee natuurlijk niet.
ik kreeg echter met name dit jaar wel het gevoel dat er een sterk anti-Rabo stemming heerste bij de krant. net zoals ze recentelijk elke zucht van Mart Smeets tot het belachelijke opbliezen. Het grote publiek leest dit en neemt dit over waardoor de publieke opinie over de ploeg negatiever en negatiever werd. Het ooit zo grote 'wielrennen prikpagina'' kon bij tijden zelfs omgedoopt worden tot het Rabo bashing forum. Zelfde verhaal voor Tour du Jour waar het ( voor zover ik het gezien heb) veelal anti-Rabo was. Dat Argos en Vacansoleil ook geen deuk in en pakje boter reden? niemand die het er over had.
Tuurlijk hebben die dopingperikelen de doorslag gegeven maar ergens geloof ik ook wel dat al die negatieve commentaren toch wel mede van invloed zijn geweest.
trainen doe ik zelden, fietsen des te meer

concorde
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1403
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 10:16
CTWT-lid: Ja
Locatie: Zwijndrecht

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door concorde » vr 19 oktober 2012 21:12

Straks blijkt nog dat Armstrong helemaal geen kanker had.... maar dat dat ook een leugentje was voor dat ene grote doel. :oeps:

Gebruikersavatar
Tazzy
Carbon Racefiets
Berichten: 3294
Lid geworden op: zo 06 april 2008 18:45
Fiets: Koga GranRunner
CTWT-lid: Ja
Locatie: Leidschenveen / Den Haag
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Tazzy » vr 19 oktober 2012 21:20

armstong heeft gewoon de ballen van zijn voortijdig overleden 2ling broer laten inbouwen voor extra powerrrrrr
As elegant as an elephant

Gebruikersavatar
Thierry le Brun
Prince of Spain
Berichten: 10806
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 07:12
Fiets: Wilier,Giant,Stevens
CTWT-lid: Ja
Locatie: Harderwijk

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Thierry le Brun » vr 19 oktober 2012 21:22

Tazzy schreef:armstong heeft gewoon de ballen van zijn voortijdig overleden 2ling broer laten inbouwen voor extra powerrrrrr
als hij bal(len) had kwam hij ook gewoon met een bekentenis. Begint zo een Virenqueje te worden.
trainen doe ik zelden, fietsen des te meer

Evgnt
Aluminium Racefiets
Berichten: 555
Lid geworden op: vr 24 juli 2009 17:48
Fiets: Gazelle V8
Locatie: Dordrecht

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Evgnt » vr 19 oktober 2012 22:03

kippie schreef:Je zou kunnen zeggen dat het sponseren van wielrennen juist in deze tijd past bij een bank, beide hebben inmiddels een reputatie opgebouwd dat ze niet te vertrouwen zijn,
:lol: :oke:

Gebruikersavatar
mtbfool
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1217
Lid geworden op: vr 20 juni 2008 15:57
Fiets: Corratec Airtech 100
Locatie: Helmond
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door mtbfool » za 20 oktober 2012 07:40

Tjonge wat lopen ook hier weer een stel hypocriete lulletjes te bashen richting RABO.
Kom nu eens met een gefundeerd commentaar in plaats van al die loze kreten te roepen richting iedereen en mekaar nog eens onder de grond te spitten.
Beetje ziek van al die afzeik theorieen. :kots:
Als jullie het zo goed weten laat je opleiden tot jury lid en ga dan doping te lijf doe je ook eens wat nuttigs.
Het wielrennen is en blijft een hele mooie sport en is het waard om voor te vechten in plaats van door iedereen onder zijn reet geschopt te worden.
Feit is dat het wielrennen absoluut schoner is geworden het laatste decennium en daar is geen speld tussen te krijgen en ook vandaar uit moeten we met zijn allen gaan werken in plaats van staan schoppen tegen iedereen.
Vanaf nu moet het vizier naar de toekomst en hoe het beter te doen is met minder doping en niet contstant terug grijpen naar pak em beet 6-10 jaar geleden dat het 1 grote baggerzooi was omdat daar misschien wel iemand is te controleren met de methodes van nu.
Er zal altijd wel iemand zijn die pakt en dat houd je niet tegen maar het structurele pakken moet wel verdwijnen

Grtz; mtbfool
Waarom Racen als je kunt Biken ;-) ;-)
Corratec Fully 650B en Superior 29 er "ride it your way"
jvandijk1962@gmail.com
Bezig met harder te fietsen dan de rest maar dan moet je wel trainen geloof ik

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10560
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door who cares » za 20 oktober 2012 07:51

NU Sport meldt : 'Scarponi werkte intensief samen met 'dopingarts' Ferrari'
HOOFDDORP - Michele Scarponi moet zich op korte termijn waarschijnlijk verantwoorden bij het Italiaanse Olympisch Comité omdat uit onderzoek van aanklager Benedetto Roberti blijkt dat hij nauw zou hebben samengewerkt met dopingarts Michele Ferrari.

De Italiaanse politie plaatste in september 2010 afluisterapparatuur in de camper van Ferrari.

“Scarponi liet Ferrari weten dat hij de Giro had kunnen winnen en Ferrari antwoordde dat als hij nog een bloedzak had, hij een grote kans had gehad.”

De klimmer, die in die Giro beslag legde op de vierde plaats, nam vervolgens de tijd om de dokter te bekritiseren omdat het trainingsprogramma niet goed zou werken.

“Scarponi zei dat zijn bloedwaarden hoger en hoger werden in april. Hij vroeg of hoogtestages soelaas zouden bieden, waarop Ferrari meldde dat hij drie periodes nodig heeft, onder meer op de Etna”, vervolgt de Gazzetta.

Omdat Scarponi al eens voor achttien maanden is geschorst, hangt hem een levenslange uitsluiting boven het hoofd. Ferrari is al sinds 2002 levenslang geschorst.

Girowinnaar

Scarponi, die rijdt voor Lampre, werd uitgeroepen tot winnaar van de Giro 2011 omdat de aanvankelijke laureaat Alberto Contador zijn resultaten moest inleveren nadat hij werd geschorst voor zijn positieve dopingtest uit de Tour de France van 2010.

Scarponi zou een van de vele renners zijn die samenwerkte met Ferrari, de voormalige lijfarts van Lance Armstrong.

De dokter hield zich naar verluidt ook bezig met witwaspraktijken en belastingontduiking. Volgens onderzoek stroomde er in totaal zeker dertig miljoen euro binnen op de vele bankrekeningen van Ferrari.
It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

Gebruikersavatar
marten
Carbon Racefiets
Berichten: 2069
Lid geworden op: do 25 mei 2006 19:56
Fiets: cube
Locatie: hoogland

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door marten » za 20 oktober 2012 11:41

mtbfool schreef:Feit is dat het wielrennen absoluut schoner is geworden het laatste decennium en daar is geen speld tussen te krijgen
Feit???

Gebruikersavatar
marten
Carbon Racefiets
Berichten: 2069
Lid geworden op: do 25 mei 2006 19:56
Fiets: cube
Locatie: hoogland

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door marten » za 20 oktober 2012 11:44

scarponi ontkent permanente samenwerking met ferrari

http://www.wielerflits.nl/nieuws/20117/ ... rrari.html
Michele Scarponi heeft in een verklaring aangegeven dat hij niet permanent heeft samengewerkt met de omstreden arts Michele Ferrari. Eerder deze week heeft de Gazzetta dello Sport details gepubliceerd van opgenomen gesprekken tussen Scarponi en Ferrari.

Volgens de Italiaanse sportkrant zou Scarponi diverse keren contact hebben gehad met Ferrari waaruit zou blijken dat Scarponi meer dan alleen trainingsadvies zou hebben gevolgd bij Ferrari. Ook zou de Italiaan na 2011 nog regelmatig betrokken zijn geweest bij de praktijken van Ferrari. Een van de verdachte gesprekken tussen Scarponi en Ferrari zou gaan over de kans of Scarponi de Giro in 2011 zou kunnen winnen. Volgens onderzoeksdocumenten van de Italiaanse politie zou Scarponi na de Giro 2010 aan Ferrari hebben verteld dat hij de Giro had kunnen winnen, waarna Ferrari antwoordde dat hij kans zou hebben als hij een ''zak'' had.

Scarponi zelf gaf in een verklaring aan niets verkeerds gedaan te hebben. ''Ik heb aan het einde van 2010 op mijn eigen initiatief een test ondergaan bij dokter Ferrari verspreid over twee dagen. Toen was ik al weg bij Androni-Giocattoli en had ik nog geen contract getekend bij Lampre-ISD. Toen ik op januari 2011 een contract tekende bij Lampre ISD, heb ik mij volledig geconformeerd aan de traningsregels en programma's van de ploeg bij het Mapei-center''.

Ook geeft Scarponi een verklaring ten aanzien van de huiszoeking die bij hem is gedaan in 2011. Geruchten gingen dat er bij die huiszoeking verboden middelen zijn gevonden. ''Ik was onderdeel van een huiszoeking door de lokale politie van Padova. Er zijn echter nooit verboden middelen gevonden tijdens die huiszoeking''.

De uitkomst van de beschuldigingen is nog niet bekend. De Italiaan kan wel een eventuele schorsing riskeren. De Italiaan is in het verleden ook al 16 maanden geschorst geweest voor zijn aandeel in Operation Puerto. Scarponi zou met een eventuele veroordeling zelfs zijn Giro-zege in 2011 kwijt kunnen raken.

Vinnie 2.0
Carbon Racefiets
Berichten: 1544
Lid geworden op: ma 10 juli 2006 00:03
Fiets: Topend Force-R
CTWT-lid: Ja
Locatie: Ergens (vast wel)

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Vinnie 2.0 » za 20 oktober 2012 12:30

Voor Scarponi zou het misschien geen kwaad kunnen om hem voor het leven te schorsen.

Grappig trouwens, eerst wint Contador de giro, vervolgens Scarponi en nu misschien weer een ander. Wellicht kunnen ze de huldiging voortaan beter na 8 jaar plannen!
2017 wordt mijn jaar

Gebruikersavatar
Ottie
Carbon Racefiets
Berichten: 3682
Lid geworden op: vr 13 april 2007 09:40
Fiets: Bulls Alpine Hawk Tm
CTWT-lid: Ja
Locatie: Nijmegen

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Ottie » za 20 oktober 2012 12:51

Kunnen jullie even helpen? Als ik de komende tijd bij wil lezen over dit onderwerp vanuit het standpunt van de renner, welke boeken moet ik halen/bestellen. Liefst tamelijk recent verschenen.

David Millar - Koersen in het duister
Tyler Hamilton - The secret race (is er een NL vertaling?)
......
Work hard, play harder! / Niet lullen maar fietsen!

Afbeelding

Gebruikersavatar
Rob T
Prince of Spain
Berichten: 22005
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 19:43
Fiets: PITON Scuro RS
CTWT-lid: Ja
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Rob T » za 20 oktober 2012 12:57

Ottie schreef:Kunnen jullie even helpen? Als ik de komende tijd bij wil lezen over dit onderwerp vanuit het standpunt van de renner, welke boeken moet ik halen/bestellen. Liefst tamelijk recent verschenen.

David Millar - Koersen in het duister
Tyler Hamilton - The secret race (is er een NL vertaling?)
......
Boek David Millar is erg goed, de ander is onderweg naar Eindhoven. Lees ze wel in het engels.

Wel jammer hoe Millar zich nu uitlaat over Rabo op twitter, aangezien hij zelf onderdeel van het probleem was. En ja ik geloof wel dat hij er erg spijt van heeft en dat hij clean rijdt sinds zijn terugkeer.

Gebruikersavatar
Mac944
Carbon Racefiets
Berichten: 3276
Lid geworden op: ma 07 januari 2008 18:10
Fiets: Canyon Ultimate CF
CTWT-lid: Ja
Locatie: Zandvoort
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Mac944 » za 20 oktober 2012 13:54

Rob T schreef:
Ottie schreef:Kunnen jullie even helpen? Als ik de komende tijd bij wil lezen over dit onderwerp vanuit het standpunt van de renner, welke boeken moet ik halen/bestellen. Liefst tamelijk recent verschenen.

David Millar - Koersen in het duister
Tyler Hamilton - The secret race (is er een NL vertaling?)
......
Boek David Millar is erg goed, de ander is onderweg naar Eindhoven. Lees ze wel in het engels.

Wel jammer hoe Millar zich nu uitlaat over Rabo op twitter, aangezien hij zelf onderdeel van het probleem was. En ja ik geloof wel dt hij er erg spijt van heeft en dat hij clean rijdt sinds zijn terugkeer.
Heb ze allebei gelezen en het zijn allebei aanraders en goed te lezen. Daarnaast kan je het boek van Matt Randall over Pantani overwegen. En Ik ben God niet van VDB. Ik zou eerst Millar lezen als voorzichtige inleiding en dan Hamilton als afmaker.
________________________
http://www.swimbikerun.nl

flattyre
Aluminium Racefiets
Berichten: 788
Lid geworden op: ma 18 september 2006 15:18
Fiets: een zwarte
Locatie: Overijssel
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door flattyre » za 20 oktober 2012 16:51

even reageren op:
marten schreef:
mtbfool schreef:Feit is dat het wielrennen absoluut schoner is geworden het laatste decennium en daar is geen speld tussen te krijgen
Feit???
Een feit is het niet, maar er zijn toch meerdere harde aanwijzingen dat het met het dopinggebruik nu allengs minder wordt. De steeds strengere controle, en ook de controle op bloedwaarden in plaats van het zoeken naar alleen die stoffen waarvan het gebruik inmiddels doorgedrongen is tot de dopingpolitie maakt dat het steeds moeilijker wordt tussen de mazen door te glippen.
Er zal altijd wel iemand zijn die pakt en dat houd je niet tegen maar het structurele pakken moet wel verdwijnen
precies, maar door het steeds strenger controleren voorkom je misschien niet datiemand gebruikt, maar toch op z'n minst de mate waarin. en dát is nou precies wat je uiteindelijk beoogt.
Dat het gebruik zo miniem is, dat het niet meer zo gevaarlijk is.

Zoals ik al eerder stelde wordt het dan steeds waarschijnlijker dat er mensen zijn die zeggen 'laat dan helemaal maar zitten'. Waarom nog epo nemen als het alleen in hele kleine hoeveelheden nog kan, als het vervolgens daarom nauwelijks nog helpt, maar je wel die hele geheimzinnigheid moet volhouden. En de pakkans blijft houden.

Aanwijzingen dat er minder wordt gebruikt zijn o.a. het feit dat als er iemand gepakt wordt, dat dat dan vaak ook iemand is die er echt bovenuit stak. In het verleden werden er meer mensen gepakt die er toch niet bovenuit steken, waarom waren ze niet beter ?
Verder ook zie je dat de jeugd weer veel gemakkelijker kan aansluiten. Aangenomen dat die niet aan de spuit zitten (want anders zou het niveauverschil met de nog jongere jeugd weer groot moeten zijn etc,), is een groot verschil met de senioren o.a. te verklaren als ze bij de profs 'nog een extra stapje' moeten maken.
Een laatste aanwijzing uit deze niet uitputtende lijst is dat er in het wandelgangencircuit nou toch echt meer geluiden komen dat het cleaner is. Betrouwbare bron ? Ik denk dat je het gros van de dopinggevallen wel ergens terug kunt lezen in vele loze beweringen van insiders die echter nooit iets hard konden maken.
Rico werd ook al eerder verdacht dan hij gepakt werd, Armstrong werd al langer een traicheur genoemd, etc.
Het leven is net als fietsen; als je denkt dat er geen wind staat, heb je hem behoorlijk in de rug.

Gebruikersavatar
Cor01
Carbon Racefiets
Berichten: 3510
Lid geworden op: do 25 mei 2006 17:29
CTWT-lid: Ja
Locatie: Berlicum
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Cor01 » za 20 oktober 2012 20:43

kippie schreef:Je zou kunnen zeggen dat het sponseren van wielrennen juist in deze tijd past bij een bank, beide hebben inmiddels een reputatie opgebouwd dat ze niet te vertrouwen zijn,
:lol: :oke:
Vroeger.....toen kon ik pas hard fietsen...;-)

http://www.youtube.com/watch?v=E-sW2NnL ... re=related

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10560
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door who cares » zo 21 oktober 2012 07:10

Oude bekende van LA :
Schorsing voor Bassons na missen controle

PARIJS - De Franse renner Christophe Bassons is voor een jaar geschorst omdat hij tijdens de nationale kampioenschappen mountainbike begin september een dopingcontrole heeft gemist. Hij maakte dit zaterdag bekend in de krant L'Equipe.


De straf voor de 38-jarige Bassons is opmerkelijk want in zijn tijd als profwielrenner was hij een uitgesproken tegenstander van het gebruik van verboden middelen. Hij zette openlijk zijn vraagtekens bij de omstreden Italiaanse arts Michele Ferrari en het sterke optreden van Lance Armstrong.

Bassons baalt van zijn schorsing. „Ik wist niet dat ik naar de controle moest. Ik ben na de wedstrijd naar huis gegaan. Ik snap er niks van.”
It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

Ziegler
Driewieler
Berichten: 98
Lid geworden op: wo 28 september 2011 14:52
Fiets: Concorde Mistral 320

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Ziegler » zo 21 oktober 2012 08:17

mtbfool schreef: Feit is dat het wielrennen absoluut schoner is geworden het laatste decennium en daar is geen speld tussen te krijgen en ook vandaar uit moeten we met zijn allen gaan werken in plaats van staan schoppen tegen iedereen.
Ik ben nieuwsgierig naar de onderbouwing van dit feit. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het niet meer dan een vermoeden is. Ik deel dat vermoeden, maar veel meer dan dat is het niet.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten