Het Grote Dopingdebat III

Laatste wielernieuws, algemene onderwerpen en andere actuele zaken.
Gebruikersavatar
Rob T
Prince of Spain
Berichten: 22010
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 19:43
Fiets: PITON Scuro RS
CTWT-lid: Ja
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Rob T » wo 13 april 2011 15:46

En we gaan hier weer verder met de doping perikelen uit het peloton.

Laatse bericht uit vorige topic.
HenkP schreef::shock:

Ricco ontkent doping en plant rentree
ROME - Riccardo Ricco heeft woensdag tijdens zijn verhoor door de antidopingcommissie van het Italiaans olympisch comité (CONI) alle betrokkenheid bij het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen of methoden ontkend.

De 27-jarige wielrenner kondigde, een maand na het afscheid, meteen ook maar zijn rentree aan in het peloton. „Ik wil weer fietsen en ben op zoek naar een ploeg”, zei Ricco strijdvaardig. Hij geeft met dat besluit gehoor aan de wens van zijn vele fans.

De Italiaanse klimspecialist, ontslagen door zijn Nederlandse werkgever Vacansoleil, wordt ervan verdacht zichzelf een transfusie te hebben toegediend met eigen bloed dat niet op de juiste manier was bewaard. Ricco werd vervolgens zo ziek dat hij moest worden opgenomen. Woensdag hield hij opnieuw vol dat het verhaal niet klopt. „Ik heb niets te verbergen.”

Gebruikersavatar
mtbfool
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1217
Lid geworden op: vr 20 juni 2008 15:57
Fiets: Corratec Airtech 100
Locatie: Helmond
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door mtbfool » wo 13 april 2011 15:49

PPPPPPPFFFFFFFF die Ricco heeft geen plaat voor zen kop maar een rots van 100 ton :oeps:

Grtz; mtbfool
Waarom Racen als je kunt Biken ;-) ;-)
Corratec Fully 650B en Superior 29 er "ride it your way"
jvandijk1962@gmail.com
Bezig met harder te fietsen dan de rest maar dan moet je wel trainen geloof ik

Gebruikersavatar
J2L2
Huis-, tuin- en keukenfiets
Berichten: 293
Lid geworden op: ma 09 juni 2008 08:37
Fiets: RALEIGH Ti

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door J2L2 » wo 13 april 2011 17:22

HenkP schreef:...
De Italiaanse klimspecialist, ontslagen door zijn Nederlandse werkgever Vacansoleil, wordt ervan verdacht zichzelf een transfusie te hebben toegediend met eigen bloed dat niet op de juiste manier was bewaard. Ricco werd vervolgens zo ziek dat hij moest worden opgenomen. Woensdag hield hij opnieuw vol dat het verhaal niet klopt. „Ik heb niets te verbergen.
Ben benieuwd wat zijn verhaal is dan over het doodziek in het ziekenhuis terechtkomen....

flattyre
Aluminium Racefiets
Berichten: 794
Lid geworden op: ma 18 september 2006 15:18
Fiets: een zwarte
Locatie: Overijssel
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door flattyre » wo 13 april 2011 18:07

Bij Rico is het zo overduidelijk dat het inderdaad niet meer te verbergen valt
Het leven is net als fietsen; als je denkt dat er geen wind staat, heb je hem behoorlijk in de rug.

Gebruikersavatar
HenkP
Carbon Racefiets
Berichten: 9546
Lid geworden op: za 27 mei 2006 20:06
Fiets: Bianchi Oltre
Locatie: Deinum
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door HenkP » wo 13 april 2011 18:16

Contador verbaast met keus Duitse rechter
MADRID - Drievoudig Tourwinnaar Alberto Contador heeft in zijn dopingzaak voor het internationale hof van beroep (CAS) gekozen voor de Duitser Ullrich Haas als rechter. Dat besluit zorgde in Spanje voor opperste verbazing.

De bewuste jurist van de universiteit van Zürich maakte immers deel uit van het driemanschap dat namens het CAS de schorsing van Alejandro Valverde (twee jaar) bevestigde. Deze Spaanse wielerprof had bezwaar tegen de aanstelling van Haas maar kreeg niet zijn zin. „Of Contador pleegt zelfmoord of dit is een briljante zet”, tekende de Madrileense krant El País op uit de mond van een in sport gespecialiseerde rechtsgeleerde.

De internationale wielrenunie (UCI) en de dopingbestrijders van het WADA maakten de verrassing compleet door in de zaak-Contador Quentin Byrne-Sutton te nomineren. Deze Zwitser stemde indertijd juist tegen de wereldwijde uitsluiting van Valverde. Het CAS benoemt zelf de derde rechter, die ook zal optreden als voorzitter.

Contador testte in de laatste Ronde van Frankrijk positief op clenbuterol. De renner verklaarde de minieme hoeveelheid van dit aangetroffen spiergroeibevorderende middel, dat wel eens illegaal wordt gebruikt in de kalvermesterij, door het eten van een door een vriend uit Spanje meegebracht biefstukje.

De Spaanse wielerbond achtte dat een plausibel verhaal en sprak Contador vrij van bewuste doping. UCI en WADA tekenden beroep aan tegen dat besluit. Totdat het CAS uitspraak doet blijf de renner startgerechtigd namens zijn Deense ploeg Saxo-Bank.

Contador wil dit seizoen de Giro en de Tour rijden. De Ronde van Frankrijk begint op 2 juli. Het CAS is voornemens de zaak in juni af te ronden.

Gebruikersavatar
HenkP
Carbon Racefiets
Berichten: 9546
Lid geworden op: za 27 mei 2006 20:06
Fiets: Bianchi Oltre
Locatie: Deinum
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door HenkP » do 14 april 2011 20:58

Het houd maar niet op :-?

Katusha moet biologische paspoorten afgeven
ROME - De Italiaanse politie heeft donderdag de biologische paspoorten opgeëist van vijf renners van wielerploeg Katusha. Dat maakte de formatie zelf bekend, zonder aan te geven welke renners het betrof. Italiaanse agenten en dopingcontroleurs bezochten het kantoor van de ploeg aan het Gardameer. „Van die vijf renners rijdt er één niet meer voor onze ploeg”, verklaarde Katoesja.

De wielerploeg gaf aan alle medewerking te hebben verleend en dat er geen sprake was van een huiszoeking. De medische dossiers zouden van vijf Russische renners zijn. „We hebben de documenten afgestaan waar de politie om vroeg”, liet de ploeg weten. Het parket van Padua coördineerde de operatie.

Bij Katusha staan onder anderen de Spanjaard Joaquin Rodriguez, de Italianen Filippo Pozzato, Luca Paolini en Danilo di Luca en de Russen Aleksander Kolobnev en Vladimir Karpets onder contract

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10566
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door who cares » zo 17 april 2011 06:30

AD.nl meld :

Armstrong ontmoette dopingarts voor Tour 2010
Lance Armstrong heeft regelmatig ontmoetingen gehad met de Italiaanse dopingarts Michele Ferrari, waarvan de laatste kort voor de start van de Tour de France vorig jaar. Dat meldt persbureau AP, dat als bron een anonieme, maar hooggeplaatste Italiaanse rechtbankmedewerker opvoert. Ferrari is door de Italiaanse wielerbond levenslang geschorst.

De Italiaanse autoriteiten verdenken Ferrari ervan ondanks zijn verbanning met 20 tot 30 renners gewerkt te hebben. In Italië is een onderzoek gestart. Voor Italiaanse renners die samengewerkt hebben, dreigt een schorsing van drie tot zes maanden, zelfs als dopinggebruik niet bewezen wordt.

Volgens de rechtbankmedewerker ontmoetten Ferrari en Armstrong elkaar de laatste jaren nog regelmatig. Meestal gebeurde dat in het Zwitserse Sankt Moritz, of in Monaco. Ferrari werkte tot 2004 officieel samen met de zevenvoudig Tourwinnaar, maar de twee gingen in dat jaar uit elkaar.

Ferrari zegt niet te weten wanneer hij Armstrong voor het laatst zag. 'Ik weet het echt niet. Vorig jaar? Ik kan het me niet herinneren. Maar ik heb al geruime tijd geen professionele relatie meer met Armstrong.'

Armstrong heeft ondanks vele verdachtmakingen altijd ontkend doping gebruikt te hebben. Vorig jaar beëindigde hij zijn loopbaan. Per e-mail reageert Armstrongs advocaat Mark Fabiani op de nieuwe aantijging: 'Lance heeft sinds 2004 geen professionele band meer met dr. Ferrari. Maar hij is bevriend gebleven met de familie van de dokter en ziet hen zo nu en dan. Lance zag Ferrari voor het laatst ongeveer een jaar geleden.'

De recentste ontmoeting tussen Armstrong en Ferrari kan bewijs opleveren voor een zaak die het federale gerecht in de VS behandelt tegen doping in het wielrennen. Armstrong is verreweg de bekendste renner die bij die zaak betrokken is.
It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10566
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door who cares » do 21 april 2011 17:01

'Omzet dopingarts Michele Ferrari 15 miljoen'
© getty
Het vermoede dopingnetwerk rond de Italiaanse arts Michele Ferrari zou een jaaromzet van 15 miljoen euro hebben gehad. Dat meldt de Gazzetta dello Sport vandaag. De Italiaanse sportkrant beroept zich op informatie van de aanklager van Padua.
De instantie doet sinds vorig jaar onderzoek naar de praktijken van de arts die in het verleden ook met de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong werkte. Aanklager Benedetto Roberti is in Zwitserland op rekeningen van Ferrari gestuit.

Volgens Gazzetta is daarbij ook een band met de Verenigde Staten aan het licht gekomen. Bij de dopingpraktijken van Ferrari zouden zo'n honderd personen wereldwijd betrokken zijn.

Ook bij de dopingverdenkingen tegen onder anderen de Italiaanse wielrenners Michele Scarponi en Damiano Cunego valt de naam Ferrari.
It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

flattyre
Aluminium Racefiets
Berichten: 794
Lid geworden op: ma 18 september 2006 15:18
Fiets: een zwarte
Locatie: Overijssel
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door flattyre » za 23 april 2011 13:41

23 april: Bij Ajax stond gisteren een onverwachte gast op de stoep: een dopingcontroleur van de KNVB. De arts controleerde of de Amsterdamse voetballers.(...)
5 man moesten een plasje inleveren, meldt De Telegraaf. 'Hij kwam opeens binnenvallen. Ik had dit nog niet eerder meegemaakt als hoofdtrainer. Misschien heeft het ermee te maken dat de competitie zijn ontknoping nadert', zegt trainer Frank de Boer.

Clubarts Edwin Goedhart: 'In november was er op De Toekomst wel een vliegende controle van de UEFA. Bij alle eerdere controles - ook na wedstrijden - was alles in orde
bron: ad.nl

Kijk, zo ontstaan er ook verschillen. Men controleert dus vrijwel niet, als men dan fors uitrukt wordt niet even de hele ploeg getest, maar een fractie. En als er dan al iets positiefs is, dan wordt het met de mantel der liefde bedekt. Want voetballers gebruiken niet. Zo ontstaat er een cirkelredenering.

Ook wordt het argument te vaak gebruikt dat je met doping niet beter gaat voetballen. Onzin. Zolang ze aan krachttraining doen, zal ook een extra bevordering van die spiermassa via niet toegestane wegen haalbaar zijn. Ten tweede kun je denken aan voetballers die terugkomen van blessures, wat erg vaak het geval is. Ten derde kunnen voor de fitheid in de tweede helft, en voor het fit en fris aankunnen van een hoge trainingsarbeid dezelfde middelen gebruikt worden dan in andere sporten.

Voor de goede orde: Ik zeg niet dat voetballers gebruiken ! Ik zeg alleen dat het net zo goed zou kunnen helpen, en dat er nauwelijks gecontroleerd wordt.
Het leven is net als fietsen; als je denkt dat er geen wind staat, heb je hem behoorlijk in de rug.

el_loco
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1227
Lid geworden op: za 23 augustus 2008 17:49
Fiets: Cube Agree/Red Bull
CTWT-lid: Ja
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door el_loco » za 23 april 2011 16:57

Natuurlijk gebruiken voetballers ook doping, sommigen iig! Mochten ze bij Ajax gebruiken, dan zijn het prutsers van de bovenste plank gezien het spel van de laatste jaren... ;-)
2011: veel fietsen en veel herrie maken http://www.forbloodandvengeance.com

Gebruikersavatar
Thierry le Brun
Prince of Spain
Berichten: 10825
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 07:12
Fiets: Wilier,Giant,Stevens
CTWT-lid: Ja
Locatie: Harderwijk

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Thierry le Brun » za 23 april 2011 21:31

hoeveel voetballers kunnen niet meer spelen zonder dat vooraf eerst de spuit erin moet?
toen er sprake was van invoeren where-abouts bij voetballers werd er direct moord en brand geschreeuwd. inbruek privacy etc. is dat nu al ingevoerd of niet?
trainen doe ik zelden, fietsen des te meer

flattyre
Aluminium Racefiets
Berichten: 794
Lid geworden op: ma 18 september 2006 15:18
Fiets: een zwarte
Locatie: Overijssel
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door flattyre » ma 25 april 2011 23:12

Welnee, de trenert weet soms al niet eens waar ze uithangen (spelers naar Zuid-Amerika en zo.) En bovenstaande bericht geeft aan dat de spelers van Ajax dus zelden gecontroleerd worden, en dan ook slechts 5 man (op 25-30 ?). Als je zo zelden controleert, heeft het verplicht bijhouden van de 'waarjebents' dus ook geen zin, want die gaan er juist om ook onverwachts langs te kunnen komen. Maar ze komen uberhaupt niet langs.
hoeveel voetballers kunnen niet meer spelen zonder dat vooraf eerst de spuit erin moet?
Is 'de spuit', dus pijnstillers, ook verboden dan ?
Het leven is net als fietsen; als je denkt dat er geen wind staat, heb je hem behoorlijk in de rug.

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10566
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door who cares » di 26 april 2011 05:45

Weer een dopingzondaar terug in het peloton :


Rebellin tekent bij Andalucia
ROME - De Italiaanse wielrenner Davide Rebellin keert na een dopingschorsing bij de Spaanse formatie Andalucia-Caja Granada terug in het peloton. Die formatie behoort tot de categorie continentale teams. De 39-jarige Rebellin maakt komende week zijn rentree in de ronde van Asturië.

Rebellin won in 2008 zilver bij de olympische wegwedstrijd in Peking. Die medaille moest hij later inleveren omdat hij betrapt werd op het gebruik van cera, de verbeterde versie van epo.

Rebellin werd overigens pas gepakt nadat het internationaal olympisch comité na afloop van de Spelen nieuwe controles liet uitvoeren. De Italiaanse wielrenner kreeg in 2009 het nieuws te horen toen hij in april voor de derde keer de Waalse Pijl op zijn naam had geschreven.

Vorig jaar juli verloor Rebellin zijn beroep tegen de uitsluiting van twee jaar.
It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Thierry le Brun
Prince of Spain
Berichten: 10825
Lid geworden op: vr 26 mei 2006 07:12
Fiets: Wilier,Giant,Stevens
CTWT-lid: Ja
Locatie: Harderwijk

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Thierry le Brun » di 26 april 2011 08:31

flattyre schreef:Welnee, de trenert weet soms al niet eens waar ze uithangen (spelers naar Zuid-Amerika en zo.) En bovenstaande bericht geeft aan dat de spelers van Ajax dus zelden gecontroleerd worden, en dan ook slechts 5 man (op 25-30 ?). Als je zo zelden controleert, heeft het verplicht bijhouden van de 'waarjebents' dus ook geen zin, want die gaan er juist om ook onverwachts langs te kunnen komen. Maar ze komen uberhaupt niet langs.
hoeveel voetballers kunnen niet meer spelen zonder dat vooraf eerst de spuit erin moet?
Is 'de spuit', dus pijnstillers, ook verboden dan ?
nee, maar elke wielrenner wordt bij voorbaat al afgeschoten als ie alleen het woord 'spuit' maar in de mond neemt, Voetballers kunnen open en bloot op tv melden dat ze dit doen.
trainen doe ik zelden, fietsen des te meer

Gebruikersavatar
surplomb
Kinderfiets
Berichten: 249
Lid geworden op: di 10 april 2007 10:28
Fiets: Stevens aspin

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door surplomb » di 26 april 2011 10:49

Thierry le Brun schreef:hoeveel voetballers kunnen niet meer spelen zonder dat vooraf eerst de spuit erin moet?
toen er sprake was van invoeren where-abouts bij voetballers werd er direct moord en brand geschreeuwd. inbruek privacy etc. is dat nu al ingevoerd of niet?
Nee volgens mij niet.
Bovendien die wil er nou een administratie bijhouden waar dat soort wijven uithangen? Niemand toch?
Genietfietser

Gebruikersavatar
Harm Jan
Carbon Racefiets
Berichten: 4789
Lid geworden op: wo 22 juli 2009 08:41
Fiets: Cube Peloton
CTWT-lid: Ja
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Harm Jan » di 26 april 2011 16:00

Thierry le Brun schreef:hoeveel voetballers kunnen niet meer spelen zonder dat vooraf eerst de spuit erin moet?
toen er sprake was van invoeren where-abouts bij voetballers werd er direct moord en brand geschreeuwd. inbruek privacy etc. is dat nu al ingevoerd of niet?
Maar waarom afschuiven? Voetballers hebben wel een bepaalde verplichting naar de club.
Verder zijn de spuiten allemaal goed gekeurd door het WADA dus waarom ga je daar heen?
Er wordt niet gezeurd, maar een voetballer heeft bijvoorbeeld een plek die door schokken pijn doet, spuit er in klaar, maar dat helpt niet als je last van je knie hebt.
Be someone who makes you happy.

The Boss
Aluminium Racefiets
Berichten: 963
Lid geworden op: za 19 december 2009 23:01
Fiets: Bijna een Sensa

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door The Boss » di 26 april 2011 16:21

Als wielrenner mag je al die pijnstiller ed echt niet nemen voor of tijdens een koers... En voetballers die positief zijn hebben gewoon een paar maanden een knie blessure en dan kunnen ze weer verder. Waarom geen doping nemen als je voetbalt, kans om gepakt te worden is nihil en het kan net het beetje zijn zodat je ipv een paar ton miljoenen per jaar kunt gaan verdienen.

Gebruikersavatar
Harm Jan
Carbon Racefiets
Berichten: 4789
Lid geworden op: wo 22 juli 2009 08:41
Fiets: Cube Peloton
CTWT-lid: Ja
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door Harm Jan » di 26 april 2011 16:47

The Boss schreef:Als wielrenner mag je al die pijnstiller ed echt niet nemen voor of tijdens een koers... En voetballers die positief zijn hebben gewoon een paar maanden een knie blessure en dan kunnen ze weer verder. Waarom geen doping nemen als je voetbalt, kans om gepakt te worden is nihil en het kan net het beetje zijn zodat je ipv een paar ton miljoenen per jaar kunt gaan verdienen.
Je techniek gaat niet vooruit door doping.
Be someone who makes you happy.

Gebruikersavatar
p_litespeed
Carbon Racefiets
Berichten: 9591
Lid geworden op: wo 24 januari 2007 08:23

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door p_litespeed » di 26 april 2011 16:52

Harm Jan schreef:Je techniek gaat niet vooruit door doping.
Veel gehoord argument. Ook een heel slecht argument. ;-) Ook al gaat je technische niveau niet omhoog, zal je je niveau door een gedopeerde conditie langer vast kunnen houden tijdens een wedstrijd.

The Boss
Aluminium Racefiets
Berichten: 963
Lid geworden op: za 19 december 2009 23:01
Fiets: Bijna een Sensa

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door The Boss » di 26 april 2011 19:52

Harm Jan schreef:
The Boss schreef:Als wielrenner mag je al die pijnstiller ed echt niet nemen voor of tijdens een koers... En voetballers die positief zijn hebben gewoon een paar maanden een knie blessure en dan kunnen ze weer verder. Waarom geen doping nemen als je voetbalt, kans om gepakt te worden is nihil en het kan net het beetje zijn zodat je ipv een paar ton miljoenen per jaar kunt gaan verdienen.
Je techniek gaat niet vooruit door doping.
Maar je techniek gaat wel achteruit met vermoeidheid en dat is toch behoorlijk tegen te gaan met bepaalde medicamenten die op de dopinglijst staan.

Daarnaast staat buitenkijf dat je met anabole explosiever wordt en dus in een sprintje de tegenstander gewoon te snel af bent.

who cares
Prince of Spain
Berichten: 10566
Lid geworden op: za 27 mei 2006 06:07
Fiets: Ridley Noah Fast ESP
CTWT-lid: Ja

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door who cares » vr 29 april 2011 15:04

Schot in zaak Mosquera
ETTEN-LEUR - De internationale wielrenunie UCI heeft het dossier van Ezequiel Mosquera overgedragen aan de Spaanse wielerbond. Die moet de komende tijd bepalen of de Spaanse wielrenner van Vacansoleil-DCM al dan niet wordt geschorst. De 35-jarige Mosquera werd vorig jaar in de Ronde van Spanje betrapt op het gebruik van HES, een middel dat bloeddoping zou maskeren. De Spanjaard eindigde als tweede in de Vuelta.

Vacansoleil liet donderdagavond weten blij te zijn dat er eindelijk schot in de zaak lijkt te komen. De Nederlandse wielerploeg legde Mosquera vorig jaar september vast toen nog niet bekend was dat hij positief was bevonden in de Vuelta. De formatie deed dit seizoen nog geen beroep op de renner, die echter niet was uitgesloten van wedstrijden. Hangende het onderzoek zal Vacansoleil ook geen gebruikmaken van Mosquera.

„Ons standpunt is steeds duidelijk geweest: als de autoriteiten tot een schorsing besluiten, ontbinden we het contract”, aldus manager Daan Luijkx. „We hebben er vertrouwen in dat na maanden van feitenonderzoek de autoriteiten de juiste afweging kunnen maken.”
It ain't what you do it's the way that you do it.

Afbeelding

Gebruikersavatar
HenkP
Carbon Racefiets
Berichten: 9546
Lid geworden op: za 27 mei 2006 20:06
Fiets: Bianchi Oltre
Locatie: Deinum
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door HenkP » di 03 mei 2011 16:41

Pasquale Muto betrapt op dopinggebruik
dinsdag 03 mei 2011
Pasquale Muto is tijdens een dopingcontrole van het CONI betrapt op het gebruik van EPO. De controle bij de 30-jarige Italiaan van Miche-Guerciotti werd op 10 april uitgevoerd na afloop van de Giro Dell'appennino waarin hij als vijfde finishte.
Muto is ploeggenoot van oud-dopingzondaar Stefan Schumacher. Beide renners reden afgelopen week nog mee in de Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo waarin Schumacher twee etappes wist te winnen en uiteindelijk elfde werd. Muto werd 19e in het eindklassement.

Gebruikersavatar
HenkP
Carbon Racefiets
Berichten: 9546
Lid geworden op: za 27 mei 2006 20:06
Fiets: Bianchi Oltre
Locatie: Deinum
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door HenkP » di 03 mei 2011 16:43

Ballan in de problemen
dinsdag 03 mei 2011
D Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport heeft vernietigend nieuw bewijsmateriaal gepubliceerd over vermeend dopinggebruik van oud-wereldkampioen Alessandro Ballan in de periode dat hij bij Lampre reed. BMC maandag al laten weten dat ze hun renner op non-actief hebben gezet vanwege nieuw bewijsmateriaal.
La Gazzetta dello Sport publiceerde fragmenten van gesprekken tussen Guido Nigrelli, de apotheker die met Lampre samenwerkte tussen 2008 en 2009 en Alessandro Ballan.

Op 1 april 2009 sprak Nigrelli met Ballan over het omgaan met groeihormonen:

Ballan: "Zijn dit groeihormonen?"

Nigrella: "Ja, natuurlijk"

Ballan: "Maar hoe moet ik het toedienen?"

Nigrella: "Gewoon via de mond"

Ballan: "Dat is wat je hebt?"

Nigrella: "Dinsdag wordt het geleverd"

Ook publiceerde Gazzetta dello Sport een gesprek van Ballan en Nigrelli van 20 april 2009 waarin ze contact hadden over bloedtransfusies met EPO.

Nigrella: "Hoeveel heb je er nu gehad?"

Ballan: "Dit is de vijfde."

Nigrelli zou met een andere renner, Daniele Pietropoli, gesproken hebben over het dopinggebruik van Ballan: "Zonder deze producten zou het Ballan nooit gelukt zijn om wereldkampioen te worden"

Naast Ballan zijn ook zijn ploeggenoot Mauro Santambrogio , Mauro Da Dalto (Liquigas-Cannondale) en Marco Bandiera (Quick Step) uit de selectie gehaald voor de Giro d'Italia . Marzio Bruseghin (Team Movistar) zou volgens cyclingnews.com wel eens de volgende kunnen zijn.
Dat laatste klopt: Movistar zonder Bruseghin naar de Giro

Gebruikersavatar
HenkP
Carbon Racefiets
Berichten: 9546
Lid geworden op: za 27 mei 2006 20:06
Fiets: Bianchi Oltre
Locatie: Deinum
Contacteer:

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door HenkP » wo 04 mei 2011 18:37

UCI: Naalden verboden
AIGLE - Het is wielrenners voortaan verboden injectienaalden te gebruiken zonder een duidelijke medische reden. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI woensdag bekendgemaakt. Met het initiatief, onder de naam No Needle Policy, geeft de UCI uitdrukking aan de wens de gezondheid van renners te beschermen, te streven naar gelijke kansen en doping te bestrijden.

Voortaan verbiedt het UCI-reglement injecties van medicijnen of andere substanties, zonder medische indicatie, die ten doel hebben de prestatie te verbeteren of het herstel te bevorderen. Het is bijvoorbeeld voortaan niet meer toegestaan vitamines of suikers via een injectienaald toe te dienen.

Het verbod gaat al in op 7 mei, de dag dat de Ronde van Italië van start gaat. Overtreding zal tot sancties leiden voor renner, ploegarts en team, zo maakte de wielerbond bekend.

The Boss
Aluminium Racefiets
Berichten: 963
Lid geworden op: za 19 december 2009 23:01
Fiets: Bijna een Sensa

Re: Het Grote Dopingdebat III

Bericht door The Boss » wo 04 mei 2011 21:38

Tijdens etappe koersen was dit al verboden, maar nu dus ook buiten de koersen. Op zich wel een prima zaak, vraag me alleen wel af hoe ze dit willen controleren.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast