AlpenBrevet 8 augustus 2009

Alles over toertochten en cyclo's. In binnen- en buitenland.
Gebruikersavatar
Alwin
Moderator
Berichten: 5058
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 06:57
Fiets: Look 675
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schijndel
Contacteer:

AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Alwin » do 19 maart 2009 15:23

In de zoektocht naar een mooi alternatief voor ORM mocht ik 8 mei weer niet ingeloot worden kwam ik deze tegen in de kalender. Lijkt me een schitterende tocht in een prachtige omgeving. Ik ga dan wel voor de Golden versie. Platina lijkt me net een berg te ver (272 km, 7.000 hm). Misschien wordt dit hem sowieso wel...
Op naar de Velomediane!

Gebruikersavatar
harrebas
Carbon Racefiets
Berichten: 2651
Lid geworden op: zo 28 mei 2006 20:15
Fiets: Wilier Cento1AIR
Locatie: Purmerend

Re: AlpenBrevet 2009

Bericht door harrebas » do 19 maart 2009 16:55

Ik heb dit passen vorige jaar allemaal gereden.
In 1 woord WAANZINNIG MOOI :oke: (oei zijn het toch nog 2 woorden geworden).
Plannen 2017: 20/25-5 Tour de Kärnten, 2-7 Marmotte Alps, 27-8 Marmotte Pyrenees(more to come)

Gebruikersavatar
Alwin
Moderator
Berichten: 5058
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 06:57
Fiets: Look 675
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schijndel
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Alwin » do 23 april 2009 13:29

De kogel is door de kerk. Omgeving Meiringen is beter/leuker voor de rest van het gezin om een vakantie door te brengen dan Solden. We gaan 2 weken die kant op met het Alpenbrevet mooi in het midden.
Op naar de Velomediane!

Gebruikersavatar
Rob T
Prince of Spain
Berichten: 21673
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 19:43
Fiets: PITON Scuro RS
CTWT-lid: Ja
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Rob T » do 23 april 2009 13:43

Alwin schreef:In de zoektocht naar een mooi alternatief voor ORM mocht ik 8 mei weer niet ingeloot worden kwam ik deze tegen in de kalender. Lijkt me een schitterende tocht in een prachtige omgeving. Ik ga dan wel voor de Golden versie. Platina lijkt me net een berg te ver (272 km, 7.000 hm). Misschien wordt dit hem sowieso wel...
heb je een linkje?

Gebruikersavatar
Alwin
Moderator
Berichten: 5058
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 06:57
Fiets: Look 675
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schijndel
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Alwin » do 23 april 2009 13:47

Rob T schreef:
Alwin schreef:In de zoektocht naar een mooi alternatief voor ORM mocht ik 8 mei weer niet ingeloot worden kwam ik deze tegen in de kalender. Lijkt me een schitterende tocht in een prachtige omgeving. Ik ga dan wel voor de Golden versie. Platina lijkt me net een berg te ver (272 km, 7.000 hm). Misschien wordt dit hem sowieso wel...
heb je een linkje?
Natuurlijk:

http://www.alpenbrevet.ch/2008/index.php

De afstand is goed te doen (nog geen 900 km bij ons vandaan).
Op naar de Velomediane!

Gebruikersavatar
PrinceHeerlijk
Carbon Racefiets
Berichten: 3482
Lid geworden op: ma 27 oktober 2008 21:02
Fiets: C60/Allez Smartweld
CTWT-lid: Ja

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door PrinceHeerlijk » do 23 april 2009 18:21

Ik doe ook weer mee, ik heb voorlopig ingeschreven voor de Gold versie, op de dag zelf beslis ik weer wat het wordt Gold of toch Platina, in 2004 al eens gereden.

Ik heb toendertijd een verslag voor ons clubblad geschreven en dit geeft een goede indruk van deze tocht!
Start was toen in Andermatt.

ALPENBREVET, Challenge 2004

Een nieuwe uitdaging.

Na vorig jaar de Otztaler Radmarathon gereden te hebben, met een lengte van 235 km en een hoogteverschil van 5500 meter moest er voor dit jaar een nieuwe uitdaging op fietsgebied gevonden worden. Toen ik een overzicht van de cyclosportieve voor 2004 onder ogen kreeg, zag ik dat er vanuit Andermatt in Zwitserland op 14 augustus nog een tocht van 260 km met een hoogteverschil van 6619 meter verreden wordt, het Alpenbrevet de Challenge. Dat moest hem dan maar worden, mijn nieuwe uitdaging! Na weer een seizoen van voorbereiding met vele tochten in Nederland en Belgie het liefst met zoveel mogelijk hoogtemeters, sta ik met met ruim 8000 km in de benen op 14 augustus om kwart over zes klaar voor het vertrek.

Het weer werkt ook dit jaar niet mee, toch niet weer zo’n tocht als de Otztaler van vorig jaar?

De thermometer stopt bij 8ºC en de lucht zit compleet dicht en er valt wat lichte regen.

De start.

Om half zeven klinkt het startschot en vertrekt een ieder voor de Classic of de Challenge, eerst wordt er 10 km afgedaald naar Wassen van 1436 meter naar 916 meter. In Wassen begint de eerste klim van de dag de Sustenpass de top ligt op 2224 meter en wordt bereikt na ruim 16 kilometer klimmen.

Ik kom in een groepje terecht van een man of 25, dat rijdt altijd wat prettiger dan alleen in zo’n klim.

Het is een vrij zware klim met stijgingspercentage constant zo rond de 8%, halverwege de klim begint het harder te regenen en te waaien. Als de ravitaillering op de top bereikt wordt is het ronduit guur.

Snel wat eten en drinken regenjack aan en weg van hier, ik begin aan de afdaling, het is weer koud en nat, de eerste kilometers is het zicht ook nog slecht door de regenwolken. Halverwege de afdaling begint het droger en wat warmer te worden, na zo’n 28 km van afdalen kom ik dan aan in Innertkirchen. Hier begint vrijwel direct weer de volgende klim de Grimselpass, het gaat hier van 625 meter weer omhoog naar 2165 meter over een lengte van ruim 26 kilometer. Deze klim loopt een stuk beter tot aan de tunnel is het goed te doen, fietsers worden om de tunnel geleid en kunnen genieten van een prachtig stuk natuurschoon. Na de tunnel komt de stuwdam van de Grimselsee inzicht, hierna volgt een vlak stuk langs het stuwmeer en begint het laatste zware gedeelte van de klim.

Op de top is weer een ravitaillering, ook hier is het nog guur, ik eet weer wat drink wat warme thee en begin aan de afdaling naar Gletsch, hier is ook een eerste splitsing hier gaat de Junior links af om via de Furkapass terug te keren in Andermatt. De Classic en de Challenge gaan hier rechts om verder af te dalen naar Ulrichen om te beginnen aan de derde klim van de dag de Nufenenpass.

Wat wordt het Classic of Challenge?

In Ulrichen na 100 km ligt het eerste controlepunt, ik passeer hier om tien voor half twaalf.

Ik begin aan de klim, weer een lange zware vervelende klim, vooral in het laatste gedeelte met stijgingspercentages van boven de 9%. De kilometers beginnen al door te wegen na zo veel klimwerk, ik bereik het dak van deze ronde op 2478 meter en heb er dan 113 kilometer op zitten. Het is inmiddels al tegen de klok van één, ik begin aan de afdaling wetende dat ik voor half twee in Airolo moet zijn om nog door te kunnen gaan voor de Challenge, anders wordt ik door verwezen naar het Classic parcours.

De afdaling gaat hier echter razendsnel, veel rechte stukken mooi asfalt waar de teller steeds zo rond de 70 km/uur staat, de afdaling van 23 kilometer naar Airolo zit er in een kwartiertje op. Ik kom uit op de tweede splitsing, het is kwart over één, naar links de Classic om via de Gotthardpass in Andermatt terug te keren en naar rechts voor de Challenge waar de Lukmanier en de Oberalp nog wachten. Net voor mij kiezen 2 rijders gelukkig ook nog voor de Challenge, later sluiten er nog 4 rijders uit de achtergrond aan en zo ontstaat een leuk groepje. In het Italiaans-Zwitsers gedeelte is het een stuk warmer de zon schijnt volop en er waait een warme wind in de rug het is zo’n 25ºC. Het is een kleine 40 kilometer van Airolo naar Biasca en het gaat constant licht naar beneden, er wordt goed rondgedraaid en de mede door de wind komt de teller niet meer onder de 40 km/uur. Na Biasca is er weer een ravitaillering, ik vul mijn bidons en eet en drink nu vooral wat. Verschillende kleine groepjes komen nu nog aan, en trekken arm- en beenstukken of een onderlaag uit. De temperatuur schommelingen zijn echt extreem, het is hier echt meer dan 25ºC terwijl ik amper 2 uur geleden nog in een temperatuur van onder de 10ºC reed.

De Lukmanier, een lange vervelende klim.

Hierna begint de klim van de Lukmanierpass pas echt, hoewel het eigenlijk al vanaf Bascia omhoog loopt, vanaf Bascia is het 40 km klimmen naar de top van de Lukmanierpass. Variërend van 1,1% tot maximaal 7,2% loopt het omhoog, na wat er al in de benen zit een hele lange vervelende klim. Bovendien blaast de wind hier nu ook nog schuin tegen. De wolken hangen alweer dreigend boven de toppen, en als ik Olivone op 890 meter binnen rij zie ik die dag voor het laatst een glimp van de zon.

Iedereen zit er wel doorheen die hier nog rondrijdt, ik zie mensen stoppen en afstappen om even de benen en rug te strekken. Ik fiets maar door!

De temperatuur zakt weer in een rap tempo en boven op de Lukmanierpass op 2185 meter is de temperatuur weer onder de 10ºC gezakt. Het waait hard en voelt weer guur aan.

Hier is weer ravitaillering en drink maar weer warme thee, na vertrek passeer weer een tijdscontrole het is het is tien over zes, en zit inmiddels al 10 uur en 40 minuten op de fiets.

De laatste kilometers.

Er wachten nog 52 lange kilometers en de Oberalppass, maar eerst nog afdalen naar Disentis.

De afdaling naar Disentis is helaas minder lang dan de klim vanuit Biasca, de afdaling is maar zo’n 17 kilometer, de laatste kilometers naar Disentis gaan zelfs weer omhoog.

Ik passeer een bord waarop staat dat het nog 32 km naar Andermatt is, er staat alleen niet op vermeld dat de Oberalp er nog tussen ligt.

Ik begin aan de laatste klim van de dag, die brengt me weer naar 2044 meter. De klim is zo’n 20 kilometer en is niet echt zwaar, maar wat is niet echt zwaar na 235 kilometers?

Het maximale stijgingspercentage komt niet boven de 8%, als ik de top bereik staat nog een enkeling boven om nog een laatste aanmoediging te geven. Ik steek mijn vuist de lucht in als zege gebaar.

Ik krijg nog applaus, en een man zegt in het duits, “Jetz ist klär!”

Inderdaad alleen nog de afdaling naar Andermatt, 11 kilometer afdaling en het zit erop ik bel nog even dat ik er aankom, ik vraag om mijn warme vest en mijn slippers. Ik heb het koud en wil eigenlijk geen meter meer fietsen!

Het zit erop!

Na 12:55:15,1 uur rij ik over dezelfde mat, waarover ik ’s morgens vertrokken ben, het is vijf voor half acht. Het zit erop 267 kilometers en 6619 hoogtemeters met een gemiddelde van 21,99 km/uur.

Ik zit er aardig doorheen, maar ik ben blij dat ik het gered heb, met mij rijden nog 180 deelnemers de Challenge uit. De snelste doet het in 10:41:31,8 “onwaarschijnlijk! “ en de laatste komt binnen na 13:48:24,4 verder moeten er nog 9 rijders de strijd staken op de Lukmanierpass.

Achteraf gezien ben ik blij dat ik de Challenge gereden heb, als je echt je grenzen wil verleggen is dit een aanrader!

De Classic met 160 km en 4970 hoogtemeters is echter een goed alternatief, en mocht dit je dit nog te zwaar lijken kan je altijd nog de de Junior rijden van 120 km met 3550 hoogtemeters.

Keuze genoeg dus met het Alpenbrevet, voor meer informatie over datum, inschrijvingen en routes van volgend jaar en uitslagen van dit jaar kan je terecht op wwww.alpenbrevet.ch

Ik kan inmiddels weer gaan verzinnen wat volgend jaar te doen, maar extremer dan dit hoeft van mij niet meer!
Als je niet kunt uitblinken door talent, moet je door inspanning triomferen.

Ancher
Carbon Racefiets
Berichten: 2118
Lid geworden op: ma 12 juni 2006 21:26

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Ancher » zo 26 april 2009 19:27

Lekker kort berichtje. Je had het ook kunnen sms'en ;-)

Gebruikersavatar
TiesT
Carbon Racefiets
Berichten: 3299
Lid geworden op: zo 29 oktober 2006 20:48
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door TiesT » zo 26 april 2009 19:49

Maar wel erg leuk om te lezen. Knappe prestatie.
ForumpuberAfbeelding - LL-Coolface -

Gebruikersavatar
Alwin
Moderator
Berichten: 5058
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 06:57
Fiets: Look 675
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schijndel
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Alwin » vr 29 mei 2009 22:13

Zo, de inschrijving is geregeld en als het goed is de camping ook. 100 chf, is dat veel? Ach, maakt eigenlijk ook niet uit. Als je finisht krijg je een paar beenstukken. Ook leuk :lol:
Op naar de Velomediane!

Gebruikersavatar
tobias
Aluminium Racefiets
Berichten: 856
Lid geworden op: do 25 mei 2006 18:01
Fiets: scott addict
Locatie: maassluis

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door tobias » za 30 mei 2009 09:52

Wat een geweldige tocht moet dit wel niet zijn, deze gaat met potlood voor volgend jaar, eens kijken of ik me kan opladen voor de platina. Moet geweldig zijn.
geen meter gereden maar 2013 wordt alles anders

Gebruikersavatar
Alwin
Moderator
Berichten: 5058
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 06:57
Fiets: Look 675
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schijndel
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Alwin » do 11 juni 2009 13:44

Afbeelding

Alle passen zijn vrij! Er ligt nog een 'beetje' sneeuw langs de kant maar er kan i.i.g. gereden worden.

Overigens las ik dat je ook hier een medische verklaring moet kunnen overleggen. Moet ik dus nog even regelen voor die tijd.
Op naar de Velomediane!

Gebruikersavatar
HenkP
Carbon Racefiets
Berichten: 9553
Lid geworden op: za 27 mei 2006 20:06
Fiets: Bianchi Oltre
Locatie: Deinum
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door HenkP » do 11 juni 2009 13:48

Alwin schreef:Afbeelding

Alle passen zijn vrij! Er ligt nog een 'beetje' sneeuw langs de kant maar er kan i.i.g. gereden worden.

Overigens las ik dat je ook hier een medische verklaring moet kunnen overleggen. Moet ik dus nog even regelen voor die tijd.
Waar dan niet naar gevraagd gaat worden vermoedelijk ;-)

Gebruikersavatar
PrinceHeerlijk
Carbon Racefiets
Berichten: 3482
Lid geworden op: ma 27 oktober 2008 21:02
Fiets: C60/Allez Smartweld
CTWT-lid: Ja

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door PrinceHeerlijk » do 11 juni 2009 14:54

pinarello schreef: Waar dan niet naar gevraagd gaat worden vermoedelijk ;-)
Inderdaad er wordt niet naar gevraagd, staat er ook bijna letterlijk "waar als het nodig is overlegd kan worden". ;-)

Vorige keer had ik er ook geen bij me.
Als je niet kunt uitblinken door talent, moet je door inspanning triomferen.

Gebruikersavatar
Jort
Aluminium Racefiets
Berichten: 986
Lid geworden op: do 25 mei 2006 16:45
Fiets: Sensa
Locatie: Hengelo

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Jort » do 11 juni 2009 17:02

Alwin schreef:Afbeelding

Alle passen zijn vrij! Er ligt nog een 'beetje' sneeuw langs de kant maar er kan i.i.g. gereden worden.

Overigens las ik dat je ook hier een medische verklaring moet kunnen overleggen. Moet ik dus nog even regelen voor die tijd.
Vorig jaar werd geen medische verklaring gevraagd.

Gebruikersavatar
Mario
Aluminium Racefiets
Berichten: 895
Lid geworden op: za 09 december 2006 20:32

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Mario » do 25 juni 2009 20:45

tobias schreef:Wat een geweldige tocht moet dit wel niet zijn, deze gaat met potlood voor volgend jaar, eens kijken of ik me kan opladen voor de platina. Moet geweldig zijn.
Geen potloodnotering maar met pen :D
2011: het wielerseizoen is bijna ten einde

Gebruikersavatar
Dutchy Marc
Alu Racefiets met Carbon achtervork
Berichten: 1315
Lid geworden op: do 16 november 2006 21:07
Fiets: Niks aparts
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Dutchy Marc » vr 26 juni 2009 06:34

Hier ook al een dikke potloodnotering (nog net geen pen) in de agenda van 2010.

Voor mij een ronduit ideale datum om te combineren met onze gezinsvakantie. Thuis hier al overleg over geweest. Intentie is uitgesproken dit met de vakantie te combineren :oke: .

Platina is wel ultiem te doen. Als de trainingen goed lopen komend jaar, wie weet ...

@Alwin, ik ben benieuwd naar je ervaringen?
As cycler retired

Gebruikersavatar
PrinceHeerlijk
Carbon Racefiets
Berichten: 3482
Lid geworden op: ma 27 oktober 2008 21:02
Fiets: C60/Allez Smartweld
CTWT-lid: Ja

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door PrinceHeerlijk » vr 26 juni 2009 11:36

Naar mate de datum dichterbij komt, begin ik stiekum toch alweer aan de Platina uitvoering te denken! ;-)
Het weer en de vorm van die dag zullen de doorslag geven, ik sta genoteerd voor Gold.
Als je niet kunt uitblinken door talent, moet je door inspanning triomferen.

Gebruikersavatar
Alwin
Moderator
Berichten: 5058
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 06:57
Fiets: Look 675
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schijndel
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Alwin » vr 26 juni 2009 12:12

PrinceHeerlijk schreef:Naar mate de datum dichterbij komt, begin ik stiekum toch alweer aan de Platina uitvoering te denken! ;-)
Dapper! Geen haar op m'n hoofd die daar nu aan denkt, Gold is mooi zat. Zit er overigens aan te denken om vooraf de Silver te doen want dan kan ik de Furka aan m'n BIG toevoegen. Vraag is alleen of ik dat bij de directie verkocht krijg :roll:
Op naar de Velomediane!

Gebruikersavatar
Mario
Aluminium Racefiets
Berichten: 895
Lid geworden op: za 09 december 2006 20:32

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Mario » vr 26 juni 2009 13:26

Alwin schreef:
PrinceHeerlijk schreef:Naar mate de datum dichterbij komt, begin ik stiekum toch alweer aan de Platina uitvoering te denken! ;-)
Dapper! Geen haar op m'n hoofd die daar nu aan denkt, Gold is mooi zat. Zit er overigens aan te denken om vooraf de Silver te doen want dan kan ik de Furka aan m'n BIG toevoegen. Vraag is alleen of ik dat bij de directie verkocht krijg :roll:
Ik wil de dag erna de Furka rijden. Zijn er mensen die daar ook zin in hebben om vanuit Meiringen te vertrekken?
2011: het wielerseizoen is bijna ten einde

Gebruikersavatar
Alwin
Moderator
Berichten: 5058
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 06:57
Fiets: Look 675
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schijndel
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Alwin » vr 26 juni 2009 13:31

Mario schreef:
Alwin schreef:
PrinceHeerlijk schreef:Naar mate de datum dichterbij komt, begin ik stiekum toch alweer aan de Platina uitvoering te denken! ;-)
Dapper! Geen haar op m'n hoofd die daar nu aan denkt, Gold is mooi zat. Zit er overigens aan te denken om vooraf de Silver te doen want dan kan ik de Furka aan m'n BIG toevoegen. Vraag is alleen of ik dat bij de directie verkocht krijg :roll:
Ik wil de dag erna de Furka rijden. Zijn er mensen die daar ook zin in hebben om vanuit Meiringen te vertrekken?
De dag na het Alpenbrevet het rondje over de Furka rijden? Denk niet dat ik daar dan de puf voor heb. Overigens zijn er niet zoveel forummers in Meiringen dit jaar. Misschien opera nog maar dan houdt het volgens mij al op.
Op naar de Velomediane!

Gebruikersavatar
PrinceHeerlijk
Carbon Racefiets
Berichten: 3482
Lid geworden op: ma 27 oktober 2008 21:02
Fiets: C60/Allez Smartweld
CTWT-lid: Ja

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door PrinceHeerlijk » vr 26 juni 2009 14:03

Ik zit wel in Meiringen, maar de dag erna de Furku????? Mooi niet dus! :knor:
Als je niet kunt uitblinken door talent, moet je door inspanning triomferen.

Gebruikersavatar
Ariën
Aluminium Racefiets
Berichten: 789
Lid geworden op: do 08 juni 2006 16:15
Fiets: Pinarello Paris
CTWT-lid: Ja
Locatie: Hendrik-Ido-Ambacht

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Ariën » vr 26 juni 2009 18:30

En ik maar denken dat de Ötztaler de zwaarste cyclo is...

Die Platina versie, my goodness! :kots:
T = 145

Gebruikersavatar
p_litespeed
Carbon Racefiets
Berichten: 9591
Lid geworden op: wo 24 januari 2007 08:23

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door p_litespeed » vr 26 juni 2009 18:48

Ariën schreef:En ik maar denken dat de Ötztaler de zwaarste cyclo is...

Die Platina versie, my goodness! :kots:
Als er hier iemand is die het kan, ben jij het, kilometervretert! :) :oke:

Gebruikersavatar
Ariën
Aluminium Racefiets
Berichten: 789
Lid geworden op: do 08 juni 2006 16:15
Fiets: Pinarello Paris
CTWT-lid: Ja
Locatie: Hendrik-Ido-Ambacht

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Ariën » za 27 juni 2009 17:57

litespeed schreef:Als er hier iemand is die het kan, ben jij het, kilometervretert!
Bedankt voor het compliment!
Eerst maar eens kijken hoe het in de 100-colstocht gaat. 10 dagen onafgebroken fietsen waarvan 5 door de Pyreneeën, een soort mini Tour-de France en een compleet nieuwe ervaring voor mij. 5 juli vertrek ik, voel me net een Tourrenner :D

Misschien doe ik die Alpenbrevet ooit nog wel, maar of het de Platina-versie wordt valt nog te bezien.
T = 145

Gebruikersavatar
Alwin
Moderator
Berichten: 5058
Lid geworden op: wo 24 mei 2006 06:57
Fiets: Look 675
CTWT-lid: Ja
Locatie: Schijndel
Contacteer:

Re: AlpenBrevet 8 augustus 2009

Bericht door Alwin » di 21 juli 2009 14:40

Om de een of andere reden had ik het idee dat de klimmen in het Alpenbrevet allemaal mooi lopende, niet al te steile beklimmingen waren. M'n lunchpauze te straks maar eens gebruikt om de profielen te bekijken. Valt toch een beetje tegen....

1)
Afbeelding

2)
Afbeelding

3) (vanaf Airolo)
Afbeelding

4)
Afbeelding

Ik had het natuurlijk kunnen weten. Je behaalt dezelfde hoogtemeters als in de Marmotte maar dan in 139 km want de laatste kilometers is het dalen. 't Is dat ik een goed gevoel heb opgedaan zondag. Zal nog lastig genoeg worden! :roll:
Op naar de Velomediane!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten